Villa met unieke wenteltrap | Thierry Lejeune 

Tien jaar lang had het huis leeggestaan en de bomen groeiden nog net niet door de ramen, maar de ligging was magnifiek en ook de architectuur in interbellumstijl prachtig. En dus kochten de huidige eigenaren het pand binnen een half uur nadat het te koop werd gezet, telefonisch en ongezien. Het resultaat van hun grondige renovatie is een woning die alle recht doet aan de architectonische stijl en de unieke ligging. Tegelijk werd er alle hedendaagse comfort en openheid ingebracht. De enorme eyecatcher van deze woning is zonder twijfel de unieke wenteltrap! 

Meubilair: Devos Interieur BVBA. Raamdecoratie: BVBA Serafino Decoratie. Parketvloer: BVBA G&D Solutions. Keukenbouw: Augustijns Keukens & Interieur. Marmerwerken: BVBA Steenhouwerij Denisse.

Verlichting en elektra: Crea Accent.

Nieuwe indeling 

De kenmerkende elementen van de villa werden uiteraard allemaal behouden, zoals de imposante voordeur en de trap in de hoge inkomhal. De eigenaars schakelden Thierry Lejeune in, een architect die ze niet alleen in professionele maar ook in vriendschappelijke zin kenden. Hij was verrukt over het huis an sich, maar niet over wat de vorige eigenaar ervan had gemaakt. De woning bevatte veel donkere, kleine hokken. Die indeling is veranderd. Op het gelijkvloers hebben ze één grote, doorlopende ruimte gerealiseerd: een living die overgaat in een open keuken. Er is ook een stuk bijgebouwd, een directe doorgang met de bijkeuken en de garage gemaakt en een vloeiende overgang naar het terras. 

Tegels badkamer en keuken: BVBA RG Tegelfabriek. Kranen: Desco Sanitair.

Plaatser buitenschrijnwerk en ramen: FMP+. Merk schuiframen: Skyframe. Tuinaanleg: BVBA Van Looveren En Zonen. Buitentegels: Wiboco.

Unieke wenteltrap 

Een houten wenteltrap leidt van de inkomhal naar de bovenverdieping. De trap zelf gaat met een flauwe bocht naar links omhoog. Het hout van de leuning heeft een zeer donkere kleur gekregen en heeft een vrij robuust ontwerp, dat goed past binnen de rest van het interieur. De wenteltrap is bekleed met lichtgrijze vloerbedekking met een velvet look. Het trappengat is qua vorm een deel van een cirkel waar prachtig daglicht door naar beneden komt. Je hebt hier letterlijk het licht gezien. De voor de bewoners verlengde hanglamp reikt vanaf het plafond tot aan de benedenverdieping, wat eigenlijk de verdiepingen heel subtiel met elkaar verbindt. Boven wacht je de oase van licht die binnendringt door een groot hoekraam met vakkenverdeling.  

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer projecten zien van Thierry Lejeune?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!