open haard, M-Design, The Art of Living

  • M-Design Benelux BVBA
  • Torhoutsesteenweg 206B
  • 8210 Zedelgem België
  •  
  •  
  •  

Villa met sfeervolle open haard | M-design

Deze prachtige Kempense villa is niet alleen een comfortabel huis, maar doet ook denken aan de Indonesische eilanden waar de bewoner zo graag komt. Water speelt dan ook een belangrijke rol in dit bijzondere ontwerp. Wat al te merken is bij binnenkomst want stapstenen, gelegen in een vijver, vormen de weg naar de voordeur. Daarnaast is deze villa voorzien van een zwembad, een tropisch aquarium en een groot ligbad. Al dit water zorgt voor een fantastische sfeer. Toch is er ook een andere sfeermaker, de fantastische haard van M-design. Deze open haard zorgt voor de verzachting van de overgangen in de witte woonkamer.

Contrasterende kleuren

De villa is niet extreem groot maar oogt wel erg ruim. Dit komt door de vele glaspuien en contrasterende kleuren die zijn verwerkt in het ontwerp van het huis. Daarnaast werken de kleuren ook als verrassende overgangen en zorgen zij dat het huis echt een geheel wordt. Om wat meer sfeer te creëren zijn vervolgens de planten en de open haard toegevoegd. Hierdoor behoudt de woning de rustige en strakke uitstraling en blijft de ambiance goed.

open haard, M-Design, The Art of Living

Warmte door open haard

Vooral de open haard staat garant voor warmte en gezelligheid en is aan te passen naar ieder interieur. M-design helpt hierbij en heeft vele opties die aansluiten bij iedere wens. Daarnaast is het rendement van een open haard ook nog vele malen hoger dan van de centrale verwarming. Bij een gesloten haard blijft de temperatuur hangen, wat zorgt voor een efficiënte verbranding en een lekker warm huis. Omdat er zo veel mogelijk is op het gebied van haarden is het zelfs mogelijk om in een huis waar water centraal staat meer (letterlijke) warmte te creëren.

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: Dré Wouters

____

____

Meer projecten bekijken van MDesign?