modern interieur | Simoni-Jennen, the art of living

Villa met modern interieur | Simoni-Jennen architecten

Aan de rand van de Mombeekvallei in Hasselt veranderde een bescheiden woning in een villa met een modern interieur. Simoni-Jennen architecten (architectuur en interieur) zorgden voor veel licht en transparantie binnen. Buiten kwam er een ruime tuin met zwevend terras, zwembad en een poolhouse. Binnen werden de niveaus aangepast waardoor het comfortabel wonen wordt. Noem het gerust een totaalconcept.

modern interieur | Simoni-Jennen, the art of living

Keuken: Verhoeven interieurbouw.

modern interieur | Simoni-Jennen, the art of living

Renovatie

Het kleine huis werd dus volledig opengewerkt. Waar het kon werden authentieke elementen bewaard, denk aan oude deuren. Het vooraanzicht kreeg een heus bijbouw. Een groot venster geeft uit op de tuin. In dit gedeelte is een douche met toilet voorzien, naast een zitruimte, die later kan worden ingericht als slaapkamer. Een studio dus. Altijd handig voor een inwonende zorgkundige op latere termijn. Opvallend is het mooi afgeronde plafond door de gehele woning. Overal doorheen de woning parketvloer en tijdloze, neutrale wandkleuren. Een gebroken witgrijs waarmee je alles kunt combineren tot een modern interieur.

Inbouwkasten: Verhoeven interieurbouw.

Inbouwkasten: Verhoeven interieurbouw. Gordijnen: De Roos Interieur.

Doordachte woning

In de inkomhal lopen de twee deuren van toilet en keldertrap naadloos over in de vestiairekast, die uitgevoerd werden in een laminaat met lederlook. Vanuit de hal komen we via drie treden met één in de leefruimte met zitkamer en keuken. Kokkerellen gebeurt op het aanpalende aanrecht dat uit onderhoudsvriendelijke natuursteen bestaat. Een lichte en luchtige keuken met uitstraling. De zithoek, is door de grote raampartijen licht en zonnig. Vier trapjes naar beneden belanden we in de huidige tv-kamer met speelhoek. Hier werden de originele kleine vensters behouden. En dit alles is ingericht met een modern interieur.

Rolgordijnen: De Roos Interieur. Badmeubel: Verhoeven interieurbouw.

Een verdieping met daglicht

Een trap leidt naar de verdieping. In de gang wordt weer gespeeld met het daglicht. Eerst zijn er twee slaapkamers met tussenliggend een eigen badkamer voor de kinderen. Hier is ook al gedacht aan een studeerhoek met modern interieur. Enkele treden omhoog bevindt zich de masterbedroom. Op de doorsteek wordt alle ruimte benut door een inloopdressing. Zo belanden we in de badkamer met inloopdouche en bad. Opvallend is dat de keramieken tegels van de vloer ook terugkomen in de wand van de douche.

Poolhouse: Algemeen Bouwbedrijf Berben Marin.

Tuinmeubilair: Tribú tuinmeubelen. Terrasverwarming: HEATSTRIP. Architect: Simoni – Jennen. Aannemer: Algemeen Bouwbedrijf Berben Martin.

Een buitenruimte met charme

Dat architecturale van transparantie komt terug in de buitenruimtes. Zo zorgt het hellend vlak van de tuin voor een groot diepteperspectief. Vanaf het zwevend terras wacht je dan ook een adembenemend uitzicht op een heuvelachtig grasveld en het poolhouse, waarachter een zwembad voor een totaal tuingenot zorgt. De stijlvolle loungeset, het vloerkleed en de terras verwarmer die in het plafond is ingebouwd passen helemaal bij het modern interieur van het huis. Ze zorgen voor een mooie straling waardoor je ’s avonds ook nog gezellig buiten kunt blijven zitten, zelfs wanneer het frisser wordt. Zo kun je langer van de tuin genieten, zeker wanneer je aan de buitenbar getrakteerd wordt op een lekker drankje.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Dré Wouters

____
Wil je meer zien van Simoni Jennen?