Landelijke tuin, Eric Kant, The art of living

  • Verwarming huis en zwembad
    K.V.D. Sanitair installatie & onderhoud
    Merksplas | info@kvd.be
  • Terrasbedden, tafel, vloeren bij zwembad
    Bautthieu BVBA
    Kapellen | bautthieu@gmail.com
  •  

Villa met landelijke tuin | Eric Kant

De locatie van deze woning is fantastisch. Ook al stamt dit huis uit 1970, het smelt moeiteloos samen met de prachtige landelijke tuin. Het huis en stijl van het huis komt ook uit die tijd. De huidige eigenaar vond de stijl veroudert gezien de generatie van nu. Toch is het huis op zichzelf een droomwoning. Er wordt dan ook besloten het huis de moderniseren in plaats een verbouwing.

De grote vraag voor architect Eric Kant was dan ook; hoe breng je het wooncomfort up to date zonder dat de sfeer aangetast wordt. Dit is gerealiseerd door het verbinden van de ruimtes met elkaar. De buiten omgeving is een enorm belangrijk aspect bij het upgraden van de woning.

Landelijke tuin, Eric Kant, The art of living

Landelijke tuin, Eric Kant, The art of living

Optische grenzen

De woning is midden in een bos geplaatst. Hoge bomen zetten als het ware het patio af en geven zo een optische grens aan. De allure van deze open plek in het woud geeft je een bijzonder gevoel van vrijheid. Vanuit het ruime terras heb je dan ook een verbluffend uitzicht over de hele omgeving, in de zomer én in de winter. De bewoners zijn liefhebbers van de mediterrane levensstijl. Die stijl is verwerkt in het interieur maar ook in de accessoires van het exterieur.

Landelijke tuin, Eric Kant, The art of living

Landelijke tuin

Het grote terras dat het huis verbindt met de landelijke tuin is voorzien van alle benodigde luxe. Zo is er een buitenkeuken geïnstalleerd en een bar. Eric Kant heeft warmtestralers laten bevestigen op dit buiten terras. Op deze manier haal je alles uit je tuin gezien er het hele jaar door gezeten, gekletst en gegeten kan worden. Door het terras te voorzien van alle comfort wordt de drempel om naar buiten te gaan, met slecht weer, kleiner. Dit effect waren de bewoners aan het zoeken. Zij zijn namelijk echte buitenmensen.

Landelijke tuin, Eric Kant, The art of living

Rust staat centraal

Het hele huis staat in het teken van rust. Buiten dat de landelijk tuin hierbij aan alle eisen voldoet, zijn er nog meer ontspanningsplekken te vinden. Voorheen kon je het zwembad alleen via buiten bereiken. Als het ook maar een klein beetje regende, hield dit je tegen. Om deze reden is er gekozen om het zwembad te bevestigen aan de woning. Het zwembad is gerenoveerd, er is een fitnessruimte naast geplaatst en tenslotte is er onder het afdak een jacuzzi te vinden. Langzaam word je dus weer naar de landelijke tuin geleidt.

 

____

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Drè Wouters

Wil je meer van dit project zien?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!