haard, M-Design, The Art of Living

  • M-Design Benelux BVBA
  • Torhoutsesteenweg 206B
  • 8210 Zedelgem België
  •  
  •  
  •  

Villa met haard als verrassingselement | M-design

In een boomrijke omgeving staat deze bijzondere villa. Deze woning oogt in eerste instantie erg strak en evenwichtig, maar toch blijkt het huis totaal niet voorspelbaar. Eenmaal binnen loop je van de ene verrassing in de andere. Dit komt door de goed uitgekiende hoogteverschillen, interessant doorzichten en het gebruik van het box-in the box principe. Een voorbeeld van zo’n verrassing is de haard van M-design die subtiel verwerkt zit in het spannende design en op deze manier zorgt voor een sfeer van geborgenheid.

Voordelen box-to box principe

De villa bestaat uit een uniek spel tussen horizontale en verticale lijnen, wat de bewoners uitdaagt om hun woning dagelijks te herontdekken. Door de ongelijke plaatsing van de verschillende boxen is het mogelijk om meer circulatie te creëren tussen deze twee delen in de woning. Daarnaast zorgt de plaatsing van de boxen er ook voor dat men van binnenuit kan genieten van het mooie landschap. Zonder dat mensen naar binnen kunnen kijken en de privacy van de woning verloren gaat.

haard, M-Design, The Art of Living

Woonkamer met verrassingen

Een opmerkelijke ruimte van deze villa, met veel verrassingen, is de woonkamer. Het zitgedeelte bevindt zich een paar treden lager dan de rest van de ruimte en geeft goed zicht op de kastenwand en de gashaard. De haard zit als het ware verstopt in de wand en valt door het zwart/wit kleurencontrast niet meteen op. Waardoor de haard, als deze aanstaat, een hele andere ambiance creëert voor deze ruimte.

Sfeervolle haard

M-design laat in deze woning zien dat een haard niet per se op hoeft te vallen om alsnog een eyecatcher te kunnen zijn. Je blijft nog steeds optimaal zicht houden op het vlammenspel en door het hoge rendement van een haard wordt er zuiniger gestookt. Het design en de functionaliteit komen zo samen om meer sfeer in huis te brengen.

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: Dré Wouters

____

____

Meer projecten bekijken van MDesign?