interieur, helga interieur, modern, exclusief

Vijfsterren interieur | Helga Interieur Architectuur

Maak kennis met Helga & Team Interieur Architectuur, een bedrijf waarbij het draait om goed luisteren, vertalen en creëren. Op die manier maken ze een interieur dat perfect bij de klant, diens smaak en situatie aansluit. Daarbij proberen ze altijd met een open vizier naar zaken te kijken en zich vooral te laten leiden door wat de opdrachtgever belangrijk vindt. Dit uitgelichte project van Helga is de realisatie van het interieur van een vijfsterrenvilla, genaamd Villa Veldzicht, gelegen in het groene plaatsje Attenrode. De opdrachtgevers wilden graag een vijfsterrenuitstraling met boetieksfeer neerzetten, waar gasten in alle luxe en comfort kunnen verblijven, genietend van de rust en de prachtige natuur.

interieur, helga interieur, modern, exclusief

Helga & Team Interieur – Architectuur heeft deze villa afgewerkt met een stijlvol interieur.

interieur, helga interieur, modern, exclusief


“Een project is in mijn ogen pas geslaagd als het zowel praktisch, functioneel als esthetisch is”


Licht en ruimte

Na een grondige analyse bedacht Helga & Team Interieur Architectuur een passend interieurontwerp. Hierbij hield het bureau rekening met de wensen van de opdrachtgevers, de mogelijkheden van de woning en de eisen die door de overheid gesteld worden aan een vakantiewoning, zoals het garanderen van brandveiligheid. Op de ramen na, die hun plaats hebben behouden, is vrijwel alles aan de villa veranderd. Centraal in de vernieuwde villa staat een gevoel van licht en ruimte, waardoor een heel aangename sfeer is ontstaan. De begane grond is ingericht met een sfeervolle living met een open zithoek, waar gasten kunnen genieten van de prachtige omgeving, een ruime leefkeuken en een grote slaapkamer met en suite badkamer.

interieur, helga interieur, modern, exclusief

De stalen trap werd op maat gemaakt door Stiel-art bvba.

Alles eigen

Op de eerste etage zijn nog eens vier slaapkamers gemaakt met ieder een eigen badkamer, voorzien van chique badmeubels, waaronder een toilet, wastafel, inloopdouche of designerbad. Daarnaast is de kelder getransformeerd tot een speelruimte en er is een saunaruimte in de villa gecreëerd. Ook hebben ze in de woning een fietsenstalling gemaakt met oplaadpunten voor elektrische fietsen – de omgeving is namelijk uitermate geschikt voor heerlijke wandel­ en fietstochten. De buitenruimte is smaakvol aangekleed met een loungehoek, waar gasten al etend en drinkend kunnen genieten van de stilte en een weids uitzicht over de schitterende omgeving.

interieur, helga interieur, modern, exclusief


“In het interieur staat één duidelijke stijl centraal waarin kleur, luxe en comfort samenkomen”


interieur, helga interieur, modern, exclusief

Velerlei accenten

Vrijwel alle interieurelementen zijn op maat ontworpen, zodat alles in de villa nauwkeurig op elkaar aansluit. Helga: “Het interieur hebben we zo vormgegeven dat het geschikt is voor diverse gasten, variërend van jong tot oud. Zo is de slaapkamer op de benedenverdieping toegankelijk voor andersvaliden en hebben we gekozen voor stevige materialen die tegen een stootje kunnen om de elementen in uit te voeren.” Een bewuste eyecatcher is bijvoorbeeld het behang met bloemenprint in de keuken. Ook de zithoek van de living heeft een eigen accentkleur gekregen, zowel op de wanden als op het plafond.

interieur, helga interieur, modern, exclusief

Kloppend geheel

In het interieur staat één duidelijke stijl centraal waarin kleur, luxe en comfort samenkomen. De verschillende ruimtes hebben ieder een eigen accent hierin, maar ademen allemaal hetzelfde gevoel van luxe en comfort. Naast esthetisch is het interieur ook functioneel en technisch kloppend. Een mooi voorbeeld waarin deze drie aspecten samenkomen, is de trap: deze is praktisch – want veilig –, technisch kloppend en decoratief. Het opvallende, stalen smeedwerk heeft bewust een open karakter, zodat het binnen het totaalconcept past.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Claude Smekens

___

Wil je meer projecten zien van Helga & Team Interieur Architectuur?