vierseizoensglas, the art of living, group ceyssens

  • Group Ceyssens
  • Industrieterrein De Schacht
  • Mijnwerkerslaan 35
  • 3550 Heusden-Zolder, België

Vierseizoensglas voor optimaal binnenklimaat | Group Ceyssens

Vierseizoensglas – soms ook zonwerend glas genoemd – is glas met een speciale coating of folie die enkel zonnestralen onder een  bepaalde  invalshoek binnenlaat. Concreet betekent dit dat de zonnestralen de woning wel rechtstreeks binnenkomen wanneer de zon laag staat en dus warmte afgeven, maar niet wanneer de zon hoog staat. Vierseizoensglas  is gezellig warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. Op die manier biedt deze zonwerende beglazing je comfort in alle seizoenen. Bijkomend voordeel is natuurlijk minder warmteverlies en dus minder stookkosten, ook bij grotere raamoppervlakken. Group Ceyssens is specialist op dit gebied en laat graag een project aan je zien waarbij vierseizoensglas is toegepast.

vierseizoensglas, the art of living, group ceyssens

Duurzaam bouwen

Deze stijlvolle, eigentijdse villa ligt in een mooie villawijk. De prachtige profielen van het raamwerk zijn van Keller Minimal Windows en zorgen ervoor dat je een geïntegreerde openschuivende hoek hebt. Deze esthetische manier van bouwen zorgt ervoor dat je echt één kunt zijn met de tuin. Iedere glaspartij is heel zorgvuldig ingetekend en geplaatst, zodat de bewoners volop zicht hebben op de tuin. De raampartijen zijn voorzien van vierseizoensglas. Dit zorgvuldig uitgedachte project is als een Italiaans maatwerkpak: het zit als gegoten, functioneert bij alle gelegenheden en gaat jaren mee! 

vierseizoensglas, the art of living, group ceyssens

vierseizoensglas, the art of living, group ceyssens

Meer over Group Ceyssens

Group Ceyssens is al meer dan 55 jaar toonaangevend in de glasindustrie. Het groeide van een eenmanszaak in 1965 uit tot een bloeiend onafhankelijk familiebedrijf met 150 hoogopgeleide medewerkers dat actief is ver buiten Europa. Ondanks die sterke groei blijft het bedrijf flexibel inspelen op de wensen van particulieren en professionele klanten. Kwaliteitswerk en een naadloze totaalservice staan daarbij steeds centraal. Hun liefde voor het materiaal komt voort uit het karakter ervan: transparant, licht en een ruimtelijk gevoelTegenwoordig gaat er veel meer aandacht naar het licht in de architectuur en is het een bepalende factor waar rekening mee gehouden moet worden. Want licht bepaalt in sterke mate onze gemoedstoestand. Bij Group Ceyssens streven ze naar profielloze toepassingen waardoor ze het maximale aan licht van buitenaf naar binnen brengen in het comfort van je woning. 

vierseizoensglas, the art of living, group ceyssens

 

Architect: Dirk Heveraet
Tekst: Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Group Ceyssens

____

___

Meer projecten bekijken van Group Ceyssens?