Verticale radiatoren: een echte aanrader!

Verticale design radiatoren zijn tegenwoordig razend populair en verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. De verticale radiatoren zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in kamers met een beperkte ruimte aan de muur en waar een paneel verwarming niet zou passen. Bovendien zijn ze zijn ook nog eens ontzettend stijlvol. In dit artikel wordt de meerwaarde besproken van een verticale radiator in jouw interieur.

1. Praktisch en compact

Praktisch gezien zijn verticale radiatoren, dankzij hun compacte en onconventionele afmetingen, een uitstekende optie voor een kleinere ruimte, omdat ze vanzelfsprekend minder wand- en vloeroppervlakte in beslag nemen. Een lange, slanke, verticale radiator kan vaak zonder problemen achter een deur geplaatst worden of dat ene kleine stukje beschikbare muur dat eerder net niet breed genoeg was voor een ouderwetse radiator. Daarom worden verticale radiatoren ook beschouwd als een zeer goede optie voor het behaaglijk verwarmen van onder andere een thuiskantoor, kleinere slaapkamer, keuken, hal, toilet, overloop en zelfs het trappenhuis.

2. De radiator als blikvanger

Vandaag de dag zijn radiatoren meer dan enkel een onaantrekkelijke, saaie, metalen bak die we aan de muur hangen en die we als het kan ook nog zoveel mogelijk uit het zicht willen hangen. De radiator wordt steeds meer gezien als een decoratief stijlstatement in het interieur en niet alleen als een praktische warmtebron. Denk bijvoorbeeld aan een strak paneel in dat koude hoekje in de keuken; met een paar magneetjes met foto’s erop wordt dat ongetwijfeld een echte eyecatcher. Of een model met spijlen in de badkamer. Deze zorgt voor een hippe look en is ook nog eens praktisch, je kunt er immers je handdoeken aan drogen.

In vergelijking met de horizontale variant heeft de verticale designradiator vaak een minimalistische uitstraling, strakke lijnen en een slanke vormgeving. Een verticale radiator is ruimte efficiënt en zal zonder twijfel een echte blikvanger zijn in de ruimte waar de verticale verwarming komt hangen en voegt waarde toe aan elke woning.