Verrassende villa met luxe interieur

SELS Villabouw

Wie zowel voor zijn werk als zijn plezier veel reist, woont graag in de nabijheid van een vliegveld. Daarom verhuisde dit gezin van de stad naar het omliggende platteland. Het kocht een stuk land en liet daarop een volledig onder kelderde villa bouwen. Aan de voorkant oogt het huis als een klassieke villa maar binnenin en vooral achteraan heeft de architect zijn creativiteit de vrije loop kunnen laten. Het resultaat is een zeer ruime woning, voorzien van alle gemakkendie nergens rechttoe-rechtaan verloopt. Een vleugje Frank Loyd Wright in het Vlaamse landschap, omdat wonen ook een feest en een esthetisch genoegen moet zijn.  


Benedenverdieping

Zwarte keuken, SELS Villabouw, riante villa, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Tuinontwerp & aanleg

Mariman Tuinarchitectuur
FMPplus

Schilderwerken

De Waal

Vlakke plint 2540

Bminus

Open ruimtes en zwarte keuken 

Van bijna alles is er meer dan één in deze villa. Na de relatief kleine entree kom je als bezoeker in een grote living, met enerzijds de huisbar en anderzijds de stalen trap als grote blikvanger. De bar springt in het oog omdat ze prachtig is verlicht en afgewerkt met natuursteen. De bewoners wilden geen traditioneel gescheiden ruimtes. Daarom is er in de living gekozen voor een gedraaide zitbank, waarop je aan beide kanten plaatsen kan nemen. Daarom ook het verzonken televisietoestel en het hoogteverschil tussen de vloeren. Dit is een ruimte die nooit verveelt.  

De open zwarte keuken bevindt zich achter een tussenwand met open haard. Ze geeft uitzicht op een breed terras met daarachter een zwembad en gazon. In zekere zin vertakt de zwarte keuken zich naar het tweede exemplaar aan de zijkant van het huis. Hier bevinden zich ook een tweede toegangsdeur en een complete gang met garderobe. 


Bovenverdieping

Zwarte keuken, SELS Villabouw, riante villa, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Microtopping

De Waal

Witte schuifdeuren

Bminus

Etages met domotica 

De eerste verdieping is het domein van de kinderen, die eigen kamers hebben, ingericht volgens de thema’s die hen (op deze leeftijd) fascineren. Ook de ouders hebben er hun masterbedroom met dressing. De zolderverdieping is bedoeld voor binnen- en buitenlandse gasten. Wat de etages met elkaar gemeen hebben is een overdaad aan bergruimte, badkamers en domotica. Onzichtbare speakers in plafonds en muren maken het mogelijk overal naar muziek te luisteren; onzichtbare airconditioning zorgt voor voldoende koeling in de warme zomermaanden.


Ontspanning

Zwarte keuken, SELS Villabouw, riante villa, the art of living

Alle leveranciers van de ontspanning

E-Installatie

Abc – Domotica Projects

Wijnkelder

Ruwisch Koeltechniek

Kelder voor ontspanning 

Lift en trap voeren door het hele huis, dus ook naar de kelderverdieping. Die staat volledig in het teken van sport en ontspanning. De eerste ruimte die je betreedt is een huisbar met daarvoor een biljarttafel. Een metersbreed- en hoog raam zorgt voor lichtinval, zodat een bunkergevoel vermeden wordt. “We zijn beiden erg sportief,” legt de bewoonster uit. “Daarom hebben we een fitness geïnstalleerd. Die is verbonden met de heerlijke thuis wellness. Naast de bar is een ruimte ingericht als huisbioscoop. Het gebruik van baksteen in heel de kelderverdieping, zowel in de ondersteuningsbogen als in de wijnopslag en de wellness, helpt net als het grote raam om elk keldergevoel te voorkomen en er dus urenlang te kunnen blijven.


Buitenaanzicht

Zwarte keuken, SELS Villabouw, riante villa, the art of living

Alle leveranciers van de buitenaanzicht

FMPplus

Tuinontwerp & aanleg

Mariman Tuinarchitectuur

Villa vol verrassingen  

Terug buiten valt nog meer dan binnen op hoe de architect zijn best heeft gedaan een verrassende villa te ontwerpen. Het aanzicht van de voorzijde doet niet vermoeden hoe geometrisch afwisselend het interieur, de dakkapellen en de achtergevel zijn. Het interieur biedt tal van hoeken en hoogteverschillen die het voor de bewoners wel vertrouwd maar nooit saai maken, het lichte zig zaggen van de achtergevel geeft de villa iets unieks en daardoor een esthetische meerwaarde.  

Editor: Media team

Datum: 01-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Germán Bourgeat