Verbouwing, Victor renoveert, the art of living

  • Victor
  • Landegemstraat 10
  • 9031 Drongen
  • 09 240 80 00
  • Mechelsesteenweg 271, bus 1.1
  • 2018 Antwerpen
  • 03 281 60 60
  • Haachtsesteenweg 517a
  • 1910 Kampenhout
  • 0475 61 59 71

Totale verbouwing | Victor Renoveert

Van dokterspraktijk naar gezinswoning. Zo’n ommezwaai vergt nogal wat expertise. Victor is er met zijn team in geslaagd om deze woning warmte te geven zodat ze knus aanvoelt voor de bewoners met hun drie kinderen. Het huis behoefde onderhoud, omdat de isolatie gebrekkig was en vochtproblemen opgelost moeten worden. Verder waren er grote wensen als meer daglicht en comfort. Hierdoor is gekozen voor een totale verbouwing, oftewel een complete facelift.

Tijd voor comfort

In 2016 kreeg de benedenverdieping een facelift. De muren tussen de vroegere wachtkamer vooraan en het kabinet en het woon- en kookgedeelte achteraan gingen er grotendeels uit. Zo werd er één lijn getrokken die de straatkant via een doorgang verbindt met de tuin. De verschillende ruimtes zijn nog wel voldoende afgeschermd, doordat er tussen de tv-hoek en de centrale zitplaats een deel van de bestaande scheidingsmuur bewaard bleef. Dit was een mooi begin van een totaalverbouwing.

Kookeiland

De keuken kreeg een groot kookeiland en een kookgedeelte dat in een strak wit wandmeubel werd gewerkt. Het eiland zit in dezelfde stijl en vormt één centraal element met de wasbak en het werkblad in Silestone. Aan het eiland werd ook een uiteinde in houtlaminaat gemonteerd. De witte keukenwand vormt de link tussen de eet- en leefplaats. De wand loopt een stukje door in de living. Eurosun Keukens plaatste tegen de andere muur bovendien een bureel met opbergkasten in de stijl van de keukenmeubelen, kwestie van uniformiteit.

Verbouwing, Victor renoveert, the art of living

Relaxen in het zitraam

Als er één element is binnen de totaalverbouwing waar het gezin bijzonder over te spreken is, is het wel het zitraam. Omdat ze meer daglicht wilden binnentrekken, werd de achterwand grotendeels vervangen door een glaspartij met schuifraam. Aan de tuinzijde, in de hoek van de keuken en de naastgelegen berging, hebben ze een breed zitplatform in houtlaminaat laten maken. Een geslaagde ingreep, want het breekt het ‘serre-effect’ en het is er heerlijk zitten.

Tekst: Online redactie The Art of Living
Fotografie: Victor

____

____

Meer projecten bekijken van Victor renoveert?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 31 | aug | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!