kubistische woning | Studio Segers, the art of living

Verbluffende kubistische woning | Studio Segers

Huizenjacht is geen sinecure. Ook het verwerven van een grondstuk is geen vanzelfsprekendheid. Verkopen gaan merendeels boven de vraagprijzen uit. Het vereist ondernemerschap en fingerspitzengefühl. In de Voerstreek stelde een bruisend koppel deze kwaliteiten onder bewijs. Een moderne no-nonsens-villa die zich kenmerkt als een kubistische woning in een natuurparadijs is nu hun nieuwe, geborgen thuis.

Gordijnen: Groter in Wonen. Accessoires: Balo Living In Style. Overige lampen (Flos, Oluce Atollo): Cockaert Design. Parketvloer: Lbm Parket & Deuren. Minotti bank en Tabouret krukjes CASSINA: Marres – Atelier des Amis.

Kraan keuken: VOLA België. Interieurbouw: Roijen Keuken & Interieur. Messing plantenbakken: LVIV planters.

kubistische woning | Studio Segers, the art of living

Realisatie keuken: Kitchen-Suite. Kookplaat en afzuigkap: Novy NV.

 

Blikvanger

Aan een doodlopende weg in de Voerstreek vormen drie moderne kubistische woningen een heuse blikvanger. De laatste eyecatcherwoning aan de rand van een natuurgebied in de straat is al sinds vorig jaar oktober bewoond. Een ‘wolkjesbetonpad’ leidt via een door een tuinmuur afgeschermde Toscaanse tuin met o.a. steeneik en olijfbomen naar de voordeur. Hier wacht een eerste verrassing. De toegangsdeur voor bezoekers is geen traditionele voordeur, maar een schuifdeur. Met een doordachte reden, zo blijkt. Je stapt niet binnen, maar swingt als het ware automatisch naar een fantastische onbelemmerde doorkijk naar een schitterend natuurgebied. Wat een woningentree! Ook de strakke no nonsens villa met slechts drie dominante kleuren roept een ‘wow-gevoel’ op. 25 meter lang slechts 7,5 meter breed, bijna drie meter hoge plafonds. Een door vensters – van vloer tot plafond – opengetrokken noordflank, geeft op sublieme wijze invulling aan het begrip natuurverbonden leven.

kubistische woning | Studio Segers, the art of living

Sanitair: Nassen Pierre & Zoon. Verlichtingsspots: Light Gallery. Bad en toiletten: Duravit Benelux. Kraanwerk badkamer: Nobili via Desco.

Verlichting buiten: Light Gallery. Messing plantenbakken: LVIV planters. Alle binnendeuren: Brems Doors. Stukwerken: Reynders.

Realisatie zwemvijver: Vijvertechniek Willen & Maesen. Tuinontwerp: Ken Verelst Tuinarchitect. Leverancier (Poly)beton: Paggen. Schrijnwerken: Vama Ramen En Deuren. Architect: studio segers architecten. Tuinaanleg: Tuinaanleg Fastré.

 

Durf en risico

Net als veel millennials zijn de bewoners handig met technologie, goed en breed geïnformeerd, idealistisch en hechten waarden aan de natuur. Na een lange zoektocht vonden ze een fantastische plek om hun nieuwe thuis te realiseren. Vooral Eva, de vrouw des huizes, heeft er dierbare jeugdherinneringen aan, want ze is er nabij opgegroeid. Het initieel beoogde perceel bleek geen optie te zijn maar tact en voelhorens uitsteken leidde daarna tot de huidige, nog betere, locatie. Daarvoor moest het stel wél durf en risico nemen. Om hun droomwens te realiseren moesten ze namelijk een perceel van liefst 30 are kopen en daarvoor zelf de verkaveling regelen. Zoals ze ook zelf het ontwerp voor een vergunningsprocedure binnen de gemeente en de aanleg van de infrastructuur moesten regelen. Maar zoals je ziet, was dat alles zeker de moeite waard!

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ton Reijnaerts, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Studio Segers Architecten?