Veranda’s & Serres


Artikelen

Meer over Veranda’s & Serres

Buiten en binnen samen verbinden

Zou jij binnen en buiten graag willen verbinden en wil je langer kunnen genieten van het buitenleven? Waarschijnlijk ben je dan opzoek naar een veranda of serre. Ze dienen beide als levensgenot, meer comfort en als verbindingsstuk. Ben jij van plan een veranda te plaatsen of wil jij een tuinserre aanbouwen? Dan is wat extra informatie waarschijnlijk wel welkom.

Tussen een veranda en een serre zitten een aantal verschillen. Bij een veranda wordt er een overkapping gevestigd, deze kan gezien worden als een verlengstuk van de woning. De gehele constructie wordt ondersteund door palen waar je dagelijks genieten van de frisse buitenlucht. Wat de weersomstandigheden ook zijn, je zit droog waardoor je dus geen last van regen, hagel of sneeuw. Aangezien een veranda rondom open is kan het in de winterperiodes wat koud zijn om buiten te zitten, plaats daarom een kachel of warmtelamp en geniet dan echt 24/7 van het buitenleven. Bij een serre is dat niet nodig, deze wordt in tegenstelling tot een veranda rondom helemaal dichtgemaakt met glas en kan worden voorzien van ramen & deuren. Ga je in de serre zitten, dan krijg je het gevoel van buiten zijn en kan je optimaal genieten en helemaal tot rust komen. Over de weersomstandigheden hoef je je geen zorgen te maken bij de aanschaf van een serre. Pak in de ochtend een kop koffie, pak er een boek bij en ga in de serre zitten, waar je kan gaan genieten van de zonnestralen die de serre geheel verlichten, hoe fijn is het om zo wakker te worden?!

Je ziet vaak dat de serre in verbinding wordt gebracht met de woonkamer, hiermee komt er meer ruimte vrij en ontstaat er meer plek voor de inrichting van het huis. Een serre kan dus als aparte ruimte dienen, maar ook zeker als verlengstuk van de huidige woonkamer. Plaats je een veranda of serre, dan zal jouw woning ook stijgen in zijn waarde. Het is dus deze de moeite waard om hierin te investeren!

De plaatsing van een veranda of serre kan op verschillende mogelijkheden. Welk materiaal kies jij? Ga je voor een houten veranda of toch voor een aluminium veranda? Bij een houten veranda heb je te maken met een natuurlijk materiaal. Deze veranda zal dus aansluiten bij iedere tuin en is altijd een goede optie. Als de veranda of serre eenmaal staat kan hij helemaal ingericht worden. Bezoek verschillende winkels, doe inspiratie op en creëer een plek waar je iedere dag opnieuw van kan genieten.