Veerle Dreesen

Veerle Dreesen is met haar architectuurbureau vooral actief in Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Ze studeerde in 1988 af aan het PHAI in Diepebeek. Architectuurbureau Dreesen werkt zowel klassieke als moderne, tijdloze en minimalistische bouwprojecten uit in samenwerking met een ruime selectie aan bekwame aannemers.

Informatie over Veerle Dreesen


Veerle Dreesen
Veerle Dreesen
Veerle Dreesen
Veerle Dreesen
previous arrow
next arrow

Leefwereld

Veerle Dreesen neemt steeds verschillende partners mee in het bouwverhaal en steunt daarvoor op EPB-verslaggevers, veiligheidscoördinatoren, stabiliteitsingenieurs, binnenhuisarchitecten en tuinarchitecten. Een minutieuze opvolging leidt daarbij alles in goede banen.

De architecte kan zich perfect inleven in de leefwereld van haar bouwheren, waardoor ze a priori geen enkele stijl uitsluit, maar steeds werkt in functie van de verlangens van de opdrachtgever. Haar realisaties, zowel hedendaags als klassiek, getuigen steeds van een doorgedreven zin voor kwaliteit, stijlzuiverheid en detaillering. Architectuur is immers geen abstract academisch begrip, maar een concrete vertaling van hoe iemand zijn eigen leven en toekomst ziet. Intussen is dochter Julie Dreesen in de voetsporen van moeder getreden en heeft ze onlangs het architectuurbureau vervoegd.