Designkeuken. marmer keukenblad, Astrid jeulink, Culimaat, zwart

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Van ontwerp naar designkeuken | Culimaat 

Vroeger was een keuken de plek waar arbeid verricht werd. Een keuken moest daarom vooral functioneel zijn. Gekscherend werd gezegd dat het aanrecht het enige recht was van de vrouw, maar niets was minder waar. Dat beeld is een complete karakterverandering ondergaan. Tegenwoordig getuigt het van veel respect als je goed kan koken en veel hobbyisten volgen peperdure cursussen om ook maar enigszins in de buurt te komen van het talent van een chef. Koken is nu een passie, iets waar we met liefde en toewijding tijd aan besteden. Niet gek dus dat de keuken in de high end wereld van interieur een prominente plek heeft veroverd. Dit voorbeeld van Culimaat laat zien dat een designkeuken met klasse een excellente en volwaardige toevoeging kan zijn aan een compleet doordacht interieurplan. 

Zwart

De kleur zwart domineert momenteel de interieurmarkt, ook in de keuken. Zwart is – hoe gek ook – een zeer rustgevende kleur. Hij is aanwezig, maar niet op de voorgrond en is bold, maar niet ‘in your face’. Deze kleur leent zich perfect voor een statement keuken als deze. De keukenkasten hebben deuren met een duidelijke houtnerf gekregen, waardoor je het ultragladde effect voorkomt. De deurtjes zijn stijlvol afgewerkt met een bronskleurig handvat. Het blad en de spatwand zijn van eenzelfde soort natuursteen vervaardigd, waardoor de designkeuken haar rustgevende karakter behoudt. 

Afwerking

In de high end wereld onderscheid je het kaf van het koren middels oog voor afwerking. Een kwalitatieve keuken is strak afgewerkt en vernuftig uitgewerkt. Deze designkeuken heeft bijvoorbeeld een pannenrek aan het plafond gekregen, zodat de ruimte van keuken naar eetgedeelte subliem wordt doorbroken. Het staalwerk is puntgaaf, bevat donker glas en is afgewerkt met inbouwverlichting. De afzuigkap heeft eveneens veel aandacht binnen het ontwerp gekregen. Deze is namelijk niet wegggestopt, maar juist naar voren gehaald middels een ombouw, zodat hij juist een prominente plek in de keuken krijgt. De uitsparing in het blad voor het etaleren van verse kruiden verraadt dat hier een echte kookliefhebber woont. 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Peter Baas 

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?