Vakantiegevoel door twee villa’s onder één kap met groot zwembad

VS Interieur

Sinds 1996 realiseren John Verfaillie en Pascale Snauwaert interieurs op maat voor woningen en appartementen, waarbij de verbondenheid met de zee een prominente rol speelt. Het bureau uit Knokke-Heist heeft bovendien een sterke expertise opgebouwd in de renovatie van appartementen van ontwerp tot sleuteloverdracht. De ontwerpers van VS Interieur stellen voor elk project een team samen met de beste specialisten en realiseren zo maatwerk in functionaliteit en kwaliteit, verfijnde esthetiek en persoonlijke begeleiding. Vanaf buiten doet niets vermoeden dat deze imposante en stijlvolle vakantievilla aan de Belgische oostkust, met groot zwembad, royaal onderdak biedt aan twee gezinnen. De stijlvolle en klassieke architectuur met sterk hedendaagse inslag breekt hier resoluut met de klassieke typologie van een koppelvilla met twee aan elkaar gebouwde identieke en gespiegelde volumes.


Exterieur

Groot zwembad, vakantiehuis, VS Interieur
Groot zwembad, vakantiehuis, VS Interieur
Groot zwembad, vakantiehuis, VS Interieur

Identiek met andere invulling

VS Interieur is verantwoordelijk voor het luxe interieur en slaagde erin om beide woningen, vrijwel identiek qua indeling maar in spiegelbeeld, een compleet andere invulling te geven, afgestemd op de individuele leef- en gevoelswereld van de twee nauw aan elkaar verwante gezinnen. De twee woningen beschikken ieder over drie woonlagen, een aparte ingang, een eigen dubbele garage met lift naar de eerste verdieping en een mooie afgescheiden tuin met terras en groot zwembad, waar net als binnen, royaal gebruik werd gemaakt van beton.


Interieur

Groot zwembad, vakantiehuis, VS Interieur

Naar wens

Opvallend in de ene woning is de sobere materiaalkeuze: vloeren in gepolijst beton en wanden in een kalkglanspleister. De bewoners houden overduidelijk van een rustgevende Ibizastijl. De overheersend lichte tinten zijn voorzien van enkele contrasterende elementen zoals zwart aluminium schrijnwerk, zwarte houten lamellen, koperkleurig deurbeslag en goudkleurige opbouw-spotjes. Qua indeling is de tweede woning identiek aan de eerste, maar dan in spiegelbeeld. De stijl en afwerking die hier werden gekozen, zijn warmer en klassieker dan bij de eerste woning. VS Interieur stemde ook hier alles af op de specifieke smaak en levensstijl van de bewoners. In deze woning is behalve in de entree gewerkt met brede, eiken vloerplanken. Waar bij de eerste woning vooral goudkleurige accenten zijn gebruikt, vinden we deze hier vooral in het zwart. Muren en kastenwanden werden hier voorzien van een kalkglanspleister. Met dit sublieme maatwerk laat VS Interieur zien perfect de kunst te verstaan om eenzelfde doelstelling, met name het ultieme vakantiegevoel, op een compleet verschillende manier te bereiken in twee nagenoeg identieke ruimtes.

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 24-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: German Bourgeat