Urban villa met glazen pui

I+Y

Met dit schitterend gerenoveerde historische pand laat het creatieve ontwerpersduo Rienk Wiersma en Rebecca Wijsbeek van I+Y interior architecture zien hoe oude en nieuwe elementen prachtig samengaan in één harmonieus geheel. De voorheen gedateerde woning wisten zij met veel smaak, bijvoorbeeld een glazen pui, en oog voor detail om te toveren tot een urban villa, waarin tijdloze elegantie de boventoon voeren.


Verdiepingen

Glazen pui, I+Y, urban villa, The Art of Living

Bijzonder eindresultaat 

Om tot het bijzondere eindresultaat te komen, werd het hele huis gemoderniseerd en voorzien van een nieuwe indeling. De historische kwaliteiten van het pand zijn daarbij gerespecteerd en aangevuld met een eigentijdse sfeer. In totaal zijn vier verdiepingen aan de achterzijde 2,5 meter uitgebouwd. Bij de eerste twee verdiepingen – de leefruimtes – werd de uitbouw voorzien van een enorme glazen pui en een vide, die zorgen voor meer daglicht en verbinding. Ook de op maat gemaakte staal met houten trap draagt hieraan bij.  

“Het vernieuwende interieur is ontstaan vanuit een diepgaande filosofie, waarbij verschillende zones zijn gecreëerd, die als kleine eilandjes samenkomen in een totaal beleving”


Indeling

Glazen pui, I+Y, urban villa, The Art of Living

Strakke uitstraling

De begane grond is ingericht als ruimte om gasten te ontvangen, samen te dineren en te koken in een luxueuze leefkeuken. De rust opzoeken kunnen de bewoners een verdieping hoger, waar een heerlijke privé-woonkamer is gecreëerd. Om ontspannen te werken biedt de door een lichte stalen pui afgescheiden home-office uitkomst. Vanuit de riante zithoek is er zicht op een sfeervolle stadstuin en een bijgebouw, dat gebruikt wordt als kantoor dat ook dienstdoet als gastenverblijf of tv-kamer. De tweede etage is het domein van de twee jonge kinderen van de bewoners. Tevens is hier een techniek- en wasruimte ondergebracht, die ervoor zorgt dat de woning ook qua duurzaamheid en slimme technieken op de toekomst is voorbereid. De derde en bovenste etage van het pand herbergt de mainbedroom met badkamer en dressing. Het geheel heeft een bijzonder aangename kwaliteit en strakke uitstraling. 

Editor: Media team

Datum: 14-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal