Unieke villa met opvallende gevel

Sels Villabouw

Modern of traditioneel, als het om villa’s gaat neemt Sels elk soort renovatie of nieuwbouw ter hand en past daarbij steeds dezelfde principes van transparantie en ontzorging toe. Met een heel team werkt Sels aan het project. Daarbij heeft de opdrachtgever steeds een optimale kijk op alle aspecten van het werk: van de plannen de gevel tot de planning en uiteraard de begroting. Bouwen en verbouwen hoeft volgens Sels geen stressvolle ervaring te zijn, maar kan daartegen verrijkend en boeiend zijn.


Leefruimtes

Gevel, huisbar, Sels Villabouw

Achter de gevel

Aan de voorkant oogt de gevel van dit huis als een klassieke villa, maar binnenin en vooral aan de achterzijde heeft de architect zijn creativiteit de vrije loop kunnen laten. Het resultaat is een zeer ruime woning, voorzien van alle gemakken, die nergens rechttoe rechtaan verloopt. De bewoonster vertelt over de ruime, volledig onder kelderde villa: “We wilden veel ruimte, dus hebben we niet op een paar vierkante meter gekeken.” De grote living heeft enerzijds de huisbar en anderzijds de stalen trap als grote blikvanger. De open keuken bevindt zich achter een tussenwand met open haard en biedt uitzicht op een breed terras met daarachter een zwembad en gazon.


Verdiepingen

Gevel, huisbar, Sels Villabouw

Leveranciers van de verdiepingen

Home cinema

ABC – Domotica Projects

Ruime verdiepingen

De eerste verdieping is voor de kinderen en voor de ouders die er hun masterbedroom met dressing hebben en de zolderverdieping is bestemd voor binnen- en buitenlandse gasten. De badkamers zijn voorzien van verschillend uitgevoerde ligbaden. “Door te kiezen voor diverse baden, met steeds andere extra’s, worden ze ook allemaal geregeld gebruikt en hebben wij en onze gasten keuze. ”De kelderverdieping is voor sport en ontspanning met een fitness, wellness, sauna en huisbar. De wijnkelder is indrukwekkend, net als de thuisbioscoop. De term ‘cinema’ is hier volledig op zijn plaats, niet alleen omdat de ruimte plaats biedt aan een hele groep, maar ook vanwege het hoogteverschil, zoals we kennen uit de echte cinema.


Ontwerp

Gevel, huisbar, Sels Villabouw

Leveranciers van het ontwerp

Architect

SELS Villabouw

Sky Frame ramen

FMPplus
Gevel, huisbar, Sels Villabouw
Gevel, huisbar, Sels Villabouw

Afwisseling

Het aanzicht van de voorzijde doet niet vermoeden hoe geometrisch afwisselend het interieur, de dakkapellen en de achtergevel zijn. Het interieur biedt tal van hoeken en hoogteverschillen die het voor de bewoners wel vertrouwd maar nooit saai maken. Het lichte zigzaggen van de achtergevel geeft de villa iets unieks en daardoor een esthetische meerwaarde. De vrouw des huizes is heel tevreden: “Ik wilde vooral geen voorspelbare architectuur van dertien-in-een-dozijn. Ik heb de ontwerper van Sels NV, Andre Temmerman, carte blanche gegeven. We hebben een woning gekregen die helemaal is aangepast aan onze stijl van leven.”

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 11-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: German Bourgeat