Unieke loftwoning met houten plafond

Robbert de Goede

Midden in de binnenstad van Amsterdam transformeerde interieurarchitect en beeldend kunstenaar Robbert de Goede een oude gymzaal van een voormalig klooster tot een unieke loftwoning. De ruimtelijkheid en rijke historie van het gebouw zijn opnieuw tot leven gewekt in een eigentijds concept, dat perfect aansluit bij het karakter van de opdrachtgever en waardoor het in iedere ruimte heerlijk vertoeven is.  


Constructie

Houten plafond, Robbert de Goede, Bijzonder design, The Art of Living

Stalen spanten in het dak 

Tijdens de verbouwing stuitte de ontwerper op een verrassing: een constructie van stalen spanten in het dak. De stoere, eerlijke uitstraling hiervan vormde een inspiratiebron voor de rest van het interieur. Tussen de stalen spanten is een cirkelvormige verlichtingsarmatuur geïntegreerd, op zodanige wijze dat het onderdeel lijkt van de complete constructie. Het plafond boven de leefkeuken en living rust op hergebruikte eikenhouten balken. De houten plafonddelen verwijzen naar het originele plafond, dat met hout was afgewerkt.  


Interieur

Houten plafond, Robbert de Goede, Bijzonder design, The Art of Living

Bijzondere designs

De woning is rijk aan bijzondere designs. Zo is een groot deel van de kozijnen en deuren uitgevoerd in zacht cederhout, die de woning een hoog aaibaarheidsgehalte geven. Daarnaast zijn er meer dan 100 lichtelementen in het pand verwerkt. In de badkamer prijkt schitterend marmer en vanuit het bad bij de kinderkamers kijk je zo naar de sterrenhemel. Alle ruimtes zijn op zeer hoogwaardige wijze afgewerkt, waardoor het woongenot naar een nog hoger leven is getild. De mooiste bekroning op al het werk is toch wel dat de bewoners er met zo veel plezier wonen. 

Editor: Media team

Datum: 07-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments and Lofts 2021

Fotografie: Jaro van Meerten