Unieke kastenwand met Japanse invloeden 

Culimaat

Open, licht en natuurlijk; de drie elementen waardoor de woonsfeer van dit penthouse gekenmerkt wordt. De woning, gelegen op de bovenste etage van een woontoren in het centrum van een Brabantse stad, is ontworpen door de gepassioneerde interieurarchitect Guy de Vos. Hij voorzag de 230 m2 grootte woning, met hulp van Culimaat, van een nieuwe, passende indeling en aankleding. Een oase van rust, waarbij de diverse bijzondere materialen en vormen, het geheel een Oosters tintje geven.  

Kastenwand, keuken, opberging keuken, houten keuken, marmer, The Art Of Living

Japanse invloeden 

Het interieur van het riante penthouse kenmerkt zich door de open opzet, die de diverse ruimtes op een natuurlijke manier met elkaar verbinden. De keuken en de living zijn aan de buitenzijde gelegen, waardoor de bewoners optimaal van het bijzondere uitzicht kunnen genieten. De rijke, natuurlijk materialen creëren een warme, maar rustige woonsfeer. Ontwerper Guy laat zich hiervoor, naar eigen zeggen, inspireren door andere culturen en reizen naar verre landen. Voor dit specifieke ontwerp heeft hij inspiratie gehaald uit de Japanse cultuur. Aanleiding hiervoor? De klant wenste een Japanse tuin op het dakterras. Deze wens wist Guy door te trekken in het interieur van dit riante penthouse. 

Kastenwand, keuken, opberging keuken, houten keuken, marmer, The Art Of Living

Bijzondere kastenwand 

Zo is de kastenwand in de grote leefkeuken grotendeels gemaakt met bamboehout. Dit is gerealiseerd in samenwerking met Culimaat High End Kitchens. Door de consistente toepassing van het materiaal en het krachtige design van de kastenwand straalt de ruimte een prettige rust uit. Het Oosterse gevoel wordt versterkt door de sushibar, die op een unieke wijze in het meterslange eiland is geïntegreerd. De bar heeft een lagere positie gekregen waardoor je gezellig in contact met elkaar blijft tijdens het koken. Ook vanuit hier geniet je van een spectaculair uitzicht over de stad!  

Meer over Culimaat 

Sinds 1985 creëert Culimaat High End Keukenconcepten die zich kenmerken door het uitgesproken design en de hoogwaardige kwaliteit. Het team, van ambitieuze ontwerpers, deelt een liefde voor keukens, een grenzeloze creativiteit en perfectionisme. Elk klein detail wordt afgestemd op de eindgebruiker. 

Editor: Media team

Datum: 30-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Peter Baas