Umbris, lamellendak

  • Umbris
  • Brandstraat 26
  • 9160 Lokeren

Uniek lamellendak | Umbris 

In dit project had de klant een duidelijk beeld van het lamellendak voor ogen. Dit hield in dat de constructie niet te zwaar mocht ogen, het moest een lichte en luchtige uitstraling hebben. Daarnaast wilde de bewoner een vloeiende overgang tussen de verschillende onderdelen van de overkapping, die verdeeld zijn in een loungegedeelte en een gedeelte met een ingebouwde jacuzzi. Bij deze overgang moest er rekening worden gehouden met een hoogteverschil tussen beide stukken.  

Kantelbare cederlamellen

Er is in dit ontwerp gekozen voor kantelbare cederlamellen. Dit zijn houten lamellen die zelf te kantelen zijn in de gewenste richting. Dit maakt het mogelijk om schaduw te creëren of juist de zon door te laten op het terras. Ook is er de mogelijkheid om de lamellen op zo’n manier te kantelen dat het terras wordt afgeschermd voor regen. Op deze manier kun je in alle weersomstandigheden genieten van het buitenleven, het hele jaar door.  

Umbris, lamellendak

100% maatwerk

De opdrachtgever van dit project heeft een zeer grote rol gespeeld in het ontwerp van dit lamellendak. Ze had een duidelijk plan voor ogen en specifieke richtlijnen. Bij Umbris is dit geen enkel probleem, iedere terrasoverkapping wordt hier namelijk volledig om maat gemaakt. Dit maakt de mogelijkheden eindeloos met een uniek ontwerp als eindresultaat. Naar alle wensen en kenmerken kan worden gekeken, of het nu gaat om de praktische- of esthetische aspecten van het lamellen-dak 

lamellendak, Umbris

Tekst: Charlotte Adriaansen
Fotografie: Bart Gosselin

___

umbris

___

Meer projecten bekijken van Umbris?