Umbrosa, Umbrosa Parasols, schaduwparasollen, parasol, internationaal, Belgisch, Design

  • Umbrosa
  • Beversesteenweg 565 B
  • 8800 Roeselare – Belgium
  • Contact:
  • Tel.: +32 51 302 260

Parasols & Schaduwoplossingen | Umbrosa

Belgisch design loopt internationaal in de kijker

Umbrosa parasols, het Roeselaarse bedrijf dat design parasols en schaduwoplossingen produceert, scoort internationaal sterk. Na een succesvolle editie van het Salone del Mobile in Milaan, neemt het deze week deel aan de International Contemporary Furniture Fair in New York. Het Belgische design wordt gesmaakt en vindt intussen zijn weg naar meer dan 80 landen.

Umbrosa is een echt Belgisch merk dat design schaduwoplossingen creëert voor de particuliere en de projectmarkt. De kmo met 32 medewerkers heeft zijn volledige ontwikkeling en productie gecentraliseerd in Roeselare. Christophe Haemers (CEO): “We kiezen bewust voor samenwerking met internationale designers, maar anderzijds ook voor productie in België met een proces dat we volledig in eigen beheer hebben.” 

Umbrosa, schaduwparasollen, parasol, internationaal, Belgisch, Design

Een mooi voorbeeld is het confectie-atelier. Alle parasoldoeken worden in het Roeselaarse atelier manueel gesneden, genaaid en getest. “Alleen zo kunnen we kwaliteit en een perfecte afwerking garanderen. Onze onderdelen worden vervaardigd uit duurzaam aluminium, UV bestendige materialen en kwalitatieve stoffen. Zo zorgen we voor een langdurige schaduw, voor jarenlang.”

Die aanpak loont. Umbrosa geniet een sterke internationale reputatie. Zijn parasols en schaduwoplossingen sieren terrassen van gerenommeerde restaurants, hotels en staan aan de mooiste zwembaden en beachclubs (Nikki Beach Dubai, Bikini Beach Club Cape Verde, maar ook Graanmarkt 13 in Antwerpen, bijvoorbeeld).

Nauta

Ook de nieuwste creatie van Dirk Wynants voor Umbrosa, de buitenkamer ‘Nauta’ blijkt een schot in de roos. “Het is een multifunctioneel schaduwmeubel, dat een eyecatcher is voor de tuin of het terras. Enerzijds kan je onderin, in de schaduw zitten en chillen. Anderzijds kan je bovenop het meubel genieten van de zon op een ligbank met panoramisch uitzicht. Dit innovatieve concept kan rekenen op heel wat belangstelling.”

Umbrosa, schaduwparasollen, parasol, internationaal, Belgisch, Design

Fabrieksverkoop
Het Belgisch design is ook bij particulieren gegeerd. Daarom pakt Umbrosa op 1, 2 en 3 juni uit met een fabrieksverkoop waarbij consumenten rechtstreeks van de producent kunnen kopen. “Het is een unieke gelegenheid waarbij we onze toonzaalmodellen, eindereeksen, beursmodellen en prototypes te koop aanbieden”, besluit Christophe Haemers.

_____

Meer informatie over Umbrosa?