Tuinverlichting


Partners

Artikelen

Meer over Tuinverlichting

Gezellig tot laat in de avond

Opzoek naar een echte sfeermaker, kies dan voor tuinlampen. Ben jij van plan om een nieuwe tuin aan te leggen of de tuin te renoveren? Dan is dit het perfecte moment om alvast na te gaan denken over de aanschaf van functionele verlichting en sfeerverlichting. Nu heb je nog de kans om de kabels van de verlichting onder de grond door te trekken, wat zorgt voor een luxe uitstraling. Is de tuin al aangelegd, dan is het wegwerken van kabels net wat ingewikkelder, maar de mogelijkheid is er zeker!

Ga je de tuinverlichting zelf installeren, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met het weer. Aangezien je buiten te maken hebt met regen, zon en vorst werkt het op een andere manier dan binnen. Voor buitenverlichting worden er andere buizen en kabels gebruikt door de weersomstandigheden. De kabels kunnen zowel onder de grond als boven de grond geplaatst worden. Plaats je de kabels onder de grond dan zal jouw tuin exclusievere uitstraling krijgen. De kans is aanwezig dat de kabels buiten in aanraking komen met vocht, zorg er dus voor dat de installatie goed gaat en er geen gevaren ontstaan. Mocht dit niet helemaal goed zijn gegaan dan kunnen er stroomschokken en kortsluitingen ontstaan. Laat dit door een expert doen of verdiep jezelf hier voldoende in. Om de vocht tegen te houden kan er een klep op het stopcontact geplaatst worden.

Tuinverlichting zorgt op alle momenten van het jaar voor wat extra sfeer, zowel in de winterperiode als in de zomerperiode. Een breed aanbod en iedere lamp met zijn eigen functie. Het plaatsen van verschillende lampen in een tuin is zeker een optie! Zorg voor een geheel en geniet dagelijks. Naast sfeer heeft verlichting ook een ander belangrijk voordeel, namelijk veiligheid. Inbrekers kunnen hierdoor afgeschrikt worden en je ziet zelf beter in het donker.

Ga opzoek naar jouw favoriete plek in de tuin en verlicht deze mooi. Kies voor lantaarns om de bloemen en planten in de tuin te verlichten en geniet hier tot laat in de avond van. Voeg sfeer toe met wandlampen en verlicht de voorwerpen die laag op de grond liggen door middel van sokkels.

Tuinhuizen, deze kunnen de tuin helemaal afmaken. Nodig vrienden en familie uit, ga voor het tuinhuis zitten en geniet samen van de sfeervolle verlichting. Maak de tuin helemaal af door opzoek te gaan naar de perfecte tuinmeubels en zet de puntjes op de i door tuinaccessoires en tuinverlichting toe te voegen.