Tuinontwerpers


Artikelen

Meer over Tuinontwerpers

Nieuwe tuin

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin komt er veel denk -en meetwerk kijken. Het is belangrijk dat hier een goede basis voor is. Tuin ontwerpen door een tuinontwerper, daar kan voor gekozen worden, maar je kan het natuurlijk ook zelf een tuinontwerp maken. Doe vooraf inspiratie op uit tuinprojecten die zijn gerealiseerd, zoek deze op internet of ga een avond kijken in verschillende bladen. Kom erachter in welke tuin jij jezelf de komende paar jaren het liefst ziet zitten.

Ben je van plan om de tuin helemaal zelf aan te pakken, houd er dan rekening mee dat er hoogstwaarschijnlijk veel tijd in gaat zitten. Ga je zelf aan de slag dan is het verstandig om te beginnen met het maken van een plattegrond. Belangrijk dat dit wel op schaal wordt gedaan, dan kan er namelijk makkelijk bepaald worden wat er allemaal in de tuin gaat passen en kan je alvast research gaan doen naar tuinmeubelen en accessoires. Om voor een goede looprichting en kijkrichting te zorgen is het slim om naast de tuin ook het huis op de plattegrond te weergeven. Ga ook kijken waar het noorden en het zuiden is, op deze manier kan er ook rekening gehouden worden met schaduwen en zon. De tuininrichting kan hierop aangepast worden zodat je in de zomer kan genieten van de hitte en tegelijkertijd van een stuk schaduw.

Om inspiratie op te doen en achter de gewenste stijl van de tuin te komen is het handig en leuk om een moodboard te maken. Ga eens kijken op Pinterest waar je heel veel ideeën uit kan halen en waar je een inspiratie bord in elkaar kan zetten. Pak de laptop, ga hierop research doen en bekijk verschillende tijdschriften met tuininspiratie.

Ben je opzoek naar een geschikte vloer voor in de tuin dan kan er gekozen worden uit verschillende materialen, natuursteen, beton, hout, grind, baksteen enzovoort. Stel de kleur van de vloer af met de tuinmeubels en de tuinaccessoires om er één geheel van te maken. Om het exterieur echt helemaal compleet te maken kan je de kleuren ook nog afstemmen op de gevelstenen van de woning.

Misschien is jouw tuin niet de grootste en ben je juist opzoek naar een ontwerp voor een kleine tuin. Een kleinere tuin betekend niet gelijk minder mogelijkheden. Een grote vijver zal waarschijnlijk geen optie zijn, maar bij een kleine tuin krijg je weer de mogelijkheid om het extra knus te maken. Laat jouw creativiteit los en maak van de tuin een droomplek.