Tuinmeubilair voor de finishing touch, Borek, tuinmeubilair

  • Borek Nederland
  • Bedrijfsweg 7
  • 5061 JX Oisterwijk

Tuinmeubilair voor de finishing touch | Borek

Deze moderne villa met rieten kap gaat een prachtig dialoog met het landschap waarin het staat. Ze vraagt de aandacht door de rust en harmonie die ze uitstraalt en gaat op in de omgeving zonder dat ze erin wegvalt. De villa is ruim bemeten zonder dat het afdoet van haar huiselijkheid en warmte. Ook de tuin heeft veel liefde aan aandacht gekregen tijdens zowel de ontwerp- als de uitvoeringsfase. Het huis doet echt mee in het landschap. De houten vlonders buiten geven warmte aan het strakke geheel. Een oude wel in het landschap met een eiland in het midden is een van de vele mooie details die de tuin bevat. De terrassen liggen dicht aan het huis en zijn aangekleed met prachtig tuinmeubilair van Borek voor de finishing touch.

Lichte kleuren

De omgeving, ruime bouwmogelijkheden en ligging van deze villa zijn perfect. De kavel is gesitueerd aan de rand van het dorp. De bewoonster komt uit een boerenfamilie en is gewend aan de boerderijbouw uit deze streek: grote kappen, hoge plafonds en beelddragers van het landschap. Dat is in deze villa als inspiratie gebruikt zonder er te veel aan te refereren; ze heeft het silhouet en het materiaalgebruik van een boerderij. Deze woning zou je kunnen omschrijven als een eigentijdse, landelijke villa. Het tuinmeubilair is hierop aangepast. Er is gekozen voor tijdloze ontwerpen van lichte kleur die mooi matchen met de overkapping.

Speels effect

De set die op de vlonder staat is licht voor zowel het oog als in gebruik. De aluminium frames zijn gespoten in dezelfde kleur als de zitting en rugleuning van textileen. De voet van de tafel is vernuftig weggewerkt in de vlonder, zodat het zitten aan de tafel geen beperkingen kent. De tweede set tuinmeubilair is al zichtbaar vanaf de vlonder. Deze set staat dichter bij het huis en staat onder een overkapping. De dikke kussens hoeven dus nooit naar binnen gehaald te worden bij een stortbui en dat is ideaal! De leuningen van deze set zijn gevlochten voor een wat speels effect. De kleur is wederom heel neutraal.

 

Tekst: Marlou Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

___

Meer projecten bekijken van Borek?