Tuinmeubelen


Artikelen

Meer over Tuinmeubelen

Kleed jouw tuin aan

Zit jij vaak in de buitenlucht en beschik je over een heerlijke tuin, vergeet dan zeker niet om hem aan te kleden met de leukste tuinaccessoires en tuinmeubels. Geniet van een gezellige sfeer in eigen tuin of op eigen balkon.

Ga je binnenkort verhuizen of heeft jouw tuin een renovatie nodig? Ga na wat de afmetingen zijn en wat de beschikbare ruimte is in de tuin voordat je overgaat tot de aanschaf van tuinmeubelen. Ook bij het inrichten van een balkon of dakterras is het fijn om te weten wat de precieze ruimte is, zo kunnen er geen fouten aankopen worden gedaan wat weer veel tijd kan besparen. Neem bij het berekenen van de beschikbare ruimte ook de loopruimte mee, zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft voor het verschuiven van een stoel bijvoorbeeld. Dit zijn kleine dingen waar je van tevoren misschien niet over nadenkt, maar wat wel een hoop irritatie kan wegnemen in de toekomst.

Ook deze markt is groot met een enorm breed aanbod. Ga jij voor ligstoelen of een houten tuinbank? Keuze uit materiaalsoorten, kleuren en designs. Waarschijnlijk heb je het overzicht niet meer en weet je niet waar je moet beginnen. Plan een dag in om naar het tuincentrum te gaan, bekijk de verschillende materialen, designs en kleuren om inspiratie op te doen. Zo kom je erachter welke stijl aanspreekt en weet je ongeveer waar je naartoe wil werken.

De richting waarop de meubels in de tuin worden geplaatst kan veel uitmaken. Heb je een tafel, dan is het slim om deze in de lengte van de tuin neer te zetten. Hiermee zorg je namelijk voor lengte en behoud je een zichtlijn waardoor de tuin groter lijkt.

Als het op onderhoud neerkomt, dan is het verstandig om rekening te houden met de omgeving van het huis. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het is slim om hierop te letten. Staat je huis in een omgeving waar veel wordt gedaan aan zware industrie of woon je dicht bij een treinspoor, dan is het slim om tuinmeubels aan te schaffen van roestvrij staal. Het kan namelijk voorkomen dat je last gaat krijgen van ‘vliegroest’. Woon je in de buurt van de zee, dan zijn tuinmeubelen met het materiaal teakenhout een goede keuze. Dit scheelt namelijk veel in het onderhoud, de helft wordt namelijk al door het materiaal zelf gedaan. Het zand en het zout dat door de lucht mee wordt genomen door de zee zullen hiervoor zorgen en besparen jou weer tijd. Denk bij de aanschaf van tuinmeubelen wel goed na, het is geen kleine investering en je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk mee kunnen doen. Kies dus voor kwaliteit!