• Borek Nederland
  • Bedrijfsweg 7
  • 5061 JX Oisterwijk

Tuin loungebank | Borek 

In een groen gebied onder de rook van Eindhoven is sinds een klein jaar een schitterende nieuwgebouwde villa gelegen. Het ontwerp staat op naam van Swkls Architects. Het bureau vertaalde de woonwensen van de bewoners, een gastvrij gezin, in de architectuur van een rietgedekte woning met modern-warm karakter. Ze vielen voor de enorme ruimte en het vrije uitzicht over de weilanden. Het huis is een drie verdieping tellende villa met een langgerekte architectuur, waardoor de vrij smalle kavelvorm uitstekend is benut. Aan de achterzijde opent de woning zich volledig richting het erf, waardoor een naadloze, vloeiende relatie is ontstaan met de omgeving. Voor de inrichting van het terras is gekozen voor een tuin loungebank van Borek. 

Aaibare materialen 

Het ontwerp van de villa is opgebouwd uit lange zichtlijnen en expressieve overstekken, die zorgen voor rust en een eigentijds gevoel. Dit wordt versterkt door de keuze voor wit geïsoleerd stucwerk en grote raampartijen. De traditionele rieten kap en toepassing van ‘aaibare’ materialen zoals zink, donkergrijze bastenen en hout, creëren een warme uitstraling, waardoor het geheel naast eigentijds ook in perfecte harmonie is met de landelijke omgeving. Deze stijl moest ook terugkomen in het tuinmeubilair, zodat de harmonie in het algehele ontwerp voorop blijft staan.  

Blend in

De expressieve stijl komt op subtiele wijze terug in de tuin loungebank. De combinatie van wit staal met hout en het textiel van de kussens spreekt enorm. De aardetinten van het geheel geeft toch rust. De aaibare materialen van het exterieur van de woning komen terug in de massieve dikte van de kussens. Kwalitatieve meubelkussens zorgen ervoor dat je zeer comfortabel zit. Daarbij zullen de kussens hun volume niet kwijtraken of vervormen. Het strakke design van de tuin loungebank past heel goed bij de woning, die eveneens strak is vormgegeven. Het tuinmeubilair van Borek weet gewoon fantastisch te blenden met tuin en huis.  

 

Tekst: Marlou Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

___

 

___

Meer projecten bekijken van Borek?