tuin aan waterkant, eric kant, the art of living

  • Eric Kant
  • Emmerblok 1
  • 4751 XE Oud-gastel

Tuin aan waterkant | Eric Kant

Deze woning heeft een unieke, elegante uitstraling en zit verborgen tussen het groen. In de Antwerpse gemeente Mol staat deze pittoreske woning, met een tuin aan waterkant. De woning beschikt over grote ramen met roeden die je laten uitkijken over de bijzondere tuin. Als de bewoners toe zijn aan volledige privacy zijn deze raampartijen afsluitbaar met zes meter hoge schuifdeuren.  

Oog voor detail

De woning is ingericht met een Amerikaanse stijl, met inbouwkasten met hoogwaardige afwerking. Er is veel aandacht besteed aan details, zoals ingewerkte plinten of een zorgvuldig gelegde houten vloer. Er is gezorgd voor veel lichtinval zodat de ruimte in de kamers tot zijn recht komt en zoveel mogelijk het buiten naar binnen wordt getrokken.

tuin aan waterkant, eric kant, the art of living

tuin aan waterkant, eric kant, the art of living

Tuin aan waterkant

Van uit de woonkeuken stap je de tuin in. Het eerste wat je ziet is het stoere houten terras die helemaal rond het huis loopt. Mocht je deze rond lopen kom je een ingebouwde jacuzzi tegen. Hier kun je ultiem van de buitenwereld genieten. Dit houten terras verbindt het huis en het bijbehorende boothuis met elkaar. Alsof dit nog niet gek genoeg is, loopt het terras over in een privésteiger aan het privémeer. Hier kun je in je vrije uurtjes een frisse duik nemen en een paar ‘baantjes zwemmen’, zeilen of waterskiën met de speedboot.

tuin aan waterkant, eric kant, the art of living

tuin aan waterkant, eric kant, the art of living

Buiten en binnen leven

In dit huis was het belangrijk dat er zowel binnen als buiten geleefd kon worden, ongeacht wat het weer in petto heeft. Verwarmingselementen zorgen ervoor dat je ook op frisse dagen kunt genieten van het prachtige uitzicht met de karakteristieke treurwilg en de tuin aan waterkant.

tuin aan waterkant, eric kant, the art of living

Het boothuis

Het boothuis fungeert als gastenverblijf. Het is een vrijstaand gebouw dat naast de familiewoning gevestigd is. Het bestaat uit een grote slaapkamer, badkamer, toilet en een kleine keuken. Dit is ideaal als je gasten over de vloer hebt. Ook hier is nagedacht over het leven buiten en het leven binnen. Het overdekte terras met buiten open haard beschikt over een knusse lounge set waar je tot de late uurtjes kunt zitten en de natuur in je op kunt nemen. Voor de kinderen is er ook een leuke verrassing. Voor het boothuis is er ruimte gemaakt voor een klein zandstrandje, perfect voor een wedstrijdje wie het mooiste zandkasteel kan bouwen!

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Hilda Vale

____

Benieuwd hoe de woning er van binnen uit ziet?