tuin aan het water, Buijtels Buitengewone Tuinen, Luxe tuin, The Art of Living

  • Buijtels
  • Troprijt 21
  • 5531 NA Bladel

Tuin aan het water | Buijtels Buitengewone Tuinen

Wonen aan het water, wat een droom! Helemaal als het lekker weer is en je kan vertoeven aan de waterkant. Uitkijkend op alle boten die langsvaren of eventueel zelf met jouw eigen boot het water op te gaan. Een unieke locatie, welke zich bevindt aan het einde van een landtong in de Loosdrechtse Plassen, zoals deze verdient ook een uniek tuinontwerp. Buijtels Buitengewone Tuinen ontwierp een tuin aan het water die direct een strandgevoel oproept.

Privacy in de tuin

De wens van de opdrachtgevers was om een tuin aan het water te realiseren welke een strandgevoel oproept. Op het perceel staan twee identieke woningen. Door een brug worden deze woningen verbonden met elkaar. Ondanks dat de woningen identiek zijn aan elkaar, hebben beide woonhuizen een andere functie. Het ene huis is een gastenverblijf met een groot terras en buitenkeuken. Het andere huis is de privéwoning van de bewoners. Belangrijk bij dit huis was dat de tuin een besloten karakter moest krijgen zodat er voldoende privacy wordt gecreëerd.

Buitenkeuken

De beplanting speelt in grote rol in het creëren van deze zeer gewenste privacy. Door te werken met hogere, grotere beplanting heerst er een gevoel van geborgenheid. Om het strandgevoel optimaal te ervaren, is er zelfs aan de rand van het water een strandje aangelegd met een buitendouche. Het geheel is een echte oase geworden van groen waar vogels, vlinders en bijen af en aan vliegen en het heerlijk ontspannen en onthaasten is. De puntjes op de i voor deze tuin is toch wel de Wwoo buitenkeuken, die altijd paraat staat voor een spontaan buitenfeestje.

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: Buijtels Buitengewone tuinen

___

___

Meer projecten van Buijtels Buitengewone Tuinen bekijken?