Trends op het gebied van tuinmeubels

De tuin maakt voor velen een belangrijk onderdeel uit van de woning. Een eigen stukje buitenruimte is in ons land bijna een luxe. Daarmee wordt er ook veel aandacht besteed aan de indeling ervan en mag hier zeker in geïnvesteerd worden. Vooral als je zelf niet erg creatief bent aangelegd, is het lastig om te weten waar je moet beginnen. Hier wijzen wij je op vier trends die je een idee geven van je mogelijkheden op het gebied van tuinmeubels. Daarna gaan we in op de beste manier om dit product te kopen.

vidaXL is een voorbeeld van een webwinkel waar je tuinmeubels vindt die passen in een kleine, of juist een hele grote, tuin. Naast dat je in het brede aanbod van vidaXL altijd wel iets kunt vinden dat past bij je smaak, profiteer je hier ook van een hoge kwaliteit en snelle levering. Als je zoekt naar individuele recensies over dit bedrijf dan zie je dat je alleen al omwille van de uitstekende ervaringen hier even naar toe wilt surfen.

Vier trends die je niet wilt missen

Wij zijn voor jou gaan kijken naar de trends voor tuinmeubels die nu zichtbaar zijn in de winkels en in Belgische tuinen en waar wij grote verwachtingen van hebben. Daarbij is gekeken naar trends voor de lange termijn en die vooral praktisch en/of gezond zijn, in plaats van zuiver esthetisch van aard. Doe hier dus vooral jouw profijt mee:

  • Multifunctionaliteit: In de afgelopen jaren is wel duidelijk geworden dat een tuin niet alleen gebruikt wordt als een buitenruimte maar dat hij aan veel meer eisen moet voldoen. Idealiter kan er zowel gewerkt, gerecreerd en ontspannen worden. Dit eist ook van meubels dat ze voor meerdere doeleinden geschikt zijn. Met deze trend kun je daarmee ook indirect op de kosten besparen.
  • Less is more:  Zowel binnen als buiten zien we al langere tijd dat er ingericht wordt naar het motto less is more. Kies liever voor een klein aantal mooie meubelstukken dan dat je kiest voor veel exemplaren, met vaak evenveel accessoires. Hiermee creëer je een rustige sfeer en je kunt het een ander altijd nog aanvullen met kleurrijke details die de ruimte anders maken dan anders. Dit helpt je ook om, later, met minimale veranderingen het uiterlijk weer even te veranderen.
  • Binnen en buiten komen samen: Vooral tijdens corona hebben velen geleerd dat de tuin echt een belangrijke plek inneemt, bijna in de woning. Daarom zie je dat er steeds meer aandacht is voor de combinatie tuin en woning en hoe je buiten naar binnen haalt. Dit bijvoorbeeld door flexibele doorgangen en de mogelijkheid om buiten, bijna als binnen te eten.
  • Aandacht voor natuur: Er zijn tegenwoordig nog maar weinig eigenaren van een tuin die ervoor kiezen om deze volledig te betegelen. Er lijkt steeds meer aandacht te zijn voor de aanwezigheid van natuur in de tuin. Echt gras hoort er bij en ook bij meubels lijken natuurlijke materialen de voorkeur te hebben.

Zo koop je betaalbaar tuinmeubels

Er zijn een aantal manieren om te zorgen dat je nooit teveel betaalt voor hippe, moderne tuinmeubels. Allereerst is het altijd aan te raden om online te kopen. Die winkels kunnen producten verkopen tegen scherpe prijzen, want ze hebben lagere kosten. Je hoeft zelf niet naar de stad te rijden om de nieuwe tuinbank op te halen, want die wordt gewoon aan de deur geleverd. Een persoonlijk advies is gewoon mogelijk bij de klantenservice en soms zijn de leveringen al binnen 24 uur mogelijk.

Betaalbare tuinmeubels koop je bij een betrouwbare webwinkel, met licentie. Zorg daarbij dat je tuinmeubels op het juiste moment koopt – dus niet in het voorjaar of de zomer als het druk is op de markt. Volg jouw favoriete merk op sociale media zoals Facebook en Twitter, voor exclusieve aanbiedingen. Let daarnaast op aanbiedingen. Tenslotte willen we je meegeven dat je echt niet altijd voor een A-merk hoeft te kiezen. Door te gaan voor een iets minder bekend merk, betaal je minder, maar geniet je even goed van een optimale prijs kwaliteitverhouding.

Koop alles voor de tuin bij vidaXL

Als het gaat om het creëren van de perfecte buitenruimte, zijn er in België een aantal duidelijke trends zichtbaar. De natuur neemt een steeds prominentere rol in, in de tuin. De tuin bij de woning betrekken, om zo lekker buiten te kunnen eten, is een mooie ontwikkeling. Betaalbaar tuinmeubels kopen doe je vervolgens door goed te letten op aanbiedingen te kopen bij de juiste winkels.  Daarnaast is het vooral een kwestie van goede afwegingen maken en niet per definitie voor het duurste van het duurste kiezen.