Trapliften: een praktische én stijlvolle toevoeging aan je interieur

Heb je een prachtige trap in huis, maar gaat je mobiliteit achteruit? Geen zorgen: een traplift is een praktische én stijlvolle aanvulling op uw interieur. Hiermee blijf je met gemak en comfort naar boven en beneden gaan. En het ziet er nog fraai uit ook!

Past op vrijwel iedere trap

Het mooie aan trapliften van Stannah is dat ze op vrijwel iedere trap passen. Rechte trappen, trappen met bochten of zelfs buitentrappen: op 99% van de trappen kan een traplift geïnstalleerd worden.

Allerlei soorten rails

Er zijn verschillende soorten railsystemen die passen op een trap. Voor een rechte trap is er bijvoorbeeld de rechte rail. Deze worden exact op lengte gesneden, zodat ze perfect passen bij de trap. De rail wordt op de traptreden bevestigd, op 6 centimeter van de muur. Hierdoor blijft er nog voldoende ruimte om langs het trapliftsysteem van de trap gebruik te maken.

Voor een trap met bochten is een gebogen railsysteem nodig. Deze kunnen zowel in de binnen- als de buitenbocht worden bevestigd. Om de traplift passend te produceren, zijn de juiste afmetingen erg belangrijk.

Op basis van deze meting kan gekozen worden uit modulaire rails of op maat gemaakte rails. Voor die laatste geldt vaak een wat langere levertijd, maar het is wel soepeler en comfortabeler in gebruik. Bovendien volgen op maat gemaakte rails precies de bochten van de trap. Dit zorgt ervoor dat het er stijlvol uitziet en opgaat in de vorm van de trap.

Gepersonaliseerde traplift

Buiten de praktische ontwerpmogelijkheden, zijn er ook nog opties om een traplift te personaliseren. Op die manier past deze nóg beter in je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uiterlijk van de rail: wil je deze in discreet of juist modern design?

Ook het type stoel en de kleur ervan is te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen een kunststof of houten afwerking en een vinyl of stoffen bekleding. Zo kan je van je traplift een heuse blikvanger maken!