Transformatie, Insight-In, interieur, oude hoeve

Transformatie oude hoeve | Insight-In

Van oude, donkere hoeve tot prachtige, moderne woning

Bij het Gentse bureau Insight-In gaan ze graag een stapje verder. Met hun unieke werkwijze en aanpak van cocreatie, realiseren ze het ideale verbouwingstraject en een leefomgeving op maat. Ze lieten zien wat ze kunnen met de transformatie van deze oude hoeve.

De volledige hoeve werd gestript en stap voor stap opgebouwd tot een moderne woning, voorzien van alle comfort. “De inkomhal was zeer donker en somber”, vertelt zaakvoerster Laurence. “Daar zaten de zware, bruine balken, het houten plafond en de oude stenen kerkvloer natuurlijk voor iets tussen.” Met een paar slimme ingrepen wist Insight-In die beklemmende sfeer om te vormen naar warm en gastvrij. De inkomhal werd een hoge ruimte. Een grote glazen deur op de benedenverdieping en een groot raam op de eerste verdieping zorgen voor voldoende daglicht. Er werd bewust gekozen om de massieve houten constructiebalken in de inkomhal te behouden en in de verf te zetten. Door ze te accentueren met staal ontstond een mooie symbiose tussen oud en nieuw.

De stalen trap, de stalen binnendeur en het buitenraam in de hal, het panoramische raam in de living en de stalen douchewand werden allemaal gerealiseerd door Staal Met Stijl. De lederen tegels zijn afkomstig van Emma Geers.

Unieke materiaalcombinatie

De bestaande stenen kerkvloer in de inkomhal moest plaatsmaken voor de natuursteen ceppo di gres. De zwarte stalen trap is één centimeter dik en de muur naast de trap is volledig bekleed met grijs kalfsleder.

Transformatie, Insight-In, interieur, oude hoeve

De keuken ging van klein en gesloten naar groot en open. Ook hier werd voor de natuursteen ceppo di gres gekozen als vloer én als wandbekleding voor één muur. LED verlichting onder en boven het keukenmeubel creëert de illusie dat het meubel zweeft. Het keukenblok hield Laurence bewust simpel. “Ik hou van uitgepuurde ontwerpen”, zegt ze. “Een witte keuken is altijd fris en luchtig. De greeploze lades versterken dat effect.”

Sfeervolle verlichting

Net als in de keuken werden het plafond en de oude balken in de living volledig wit geschilderd voor een ruim en licht effect. Maar wat voor het meeste licht in de living zorgt, is het bijna vijf meter brede raam. “Dat was geen sinecure om te installeren”, herinnert Laurence zich.

Transformatie, Insight-In, interieur, oude hoeve


“Ik vind het boeiend om oude en nieuwe materialen te combineren”


Bij deze transformatie werd in de living hard ingezet op de juiste verlichting. “De bewoners ondervonden dat ze, met het ouder worden, meer licht nodig hebben.” Na een grondige lichtstudie koos Laurence voor opbouwarmaturen die perfect zijn afgestemd op de leefgewoonten van de bewoners. Voor nog meer comfort is de woning uitgerust met domotica, zodat de bewoners verschillende lichtsferen kunnen instellen naargelang ze tv kijken, lezen of dineren. Ook de verwarming en muziekinstallatie kunnen ze op afstand aansturen.

Gezellige woonkamer

In de living ligt een half massief, naturel parket die onbehandeld is gebleven. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is hij makkelijk in onderhoud. Om het in de living extra gezellig te maken, is er een gesloten gashaard geplaatst, afgewerkt met de trapsgewijze natuursteen Nero Dorado. Deze werd in bookmatch (doorlopend motief) uitgewerkt. De gordijnen dragen bij aan een extra warme sfeer en privacy voor de bewoners. De keuze van de meubels is het werk van Insight-In.

Myncke Decor stond in voor alle schilderwerken, inclusief de voorbereidende werken.

Op de benedenverdieping bevinden zich ook de slaap- en badkamer. Met het aanpassen van de badkamer was de transformatie compleet. Hij is niet groot, maar bevat alle comfort. Het badmeubel werd volledig in doorlopend natuursteen uitgevoerd. De stijlvolle, zwarte kranen passen er perfect bij. Op de vloer ligt hetzelfde parket als in de woonkamer en de muren zijn bedekt met Tadelakt, wat zorgt voor een wamen en zachte uitstraling.

Emma Geers bezette de douche- en badkamermuren met tadelakt. De Vola kranen geven de badkamer extra cachet.

Transformatie, Insight-In, interieur, oude hoeve

Vossaert maakte de inbouwkasten onder de schuine muren.

Tekst: Bo Bogaert
Fotografie: Insight-In

___

Wil je meer projecten van Insight-In zien?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!