Slider1
Slider2
previous arrow
next arrow

Totaalrenovatie jaren ’90 woning | Oscar V

Villabouwer Oscar V gaf de woning een nieuw jasje

Een woning uit de jaren ’90 met gele baksteen kon wel een opknapbeurt gebruiken. De huidige bewoners schakelde villabouwer Oscar V in voor een totaalrenovatie. De woning kreeg een totaal nieuwe uitstraling, als het ware een nieuw jasje. Je herkent het haast niet meer terug.

Aan de buitenkant van de gerenoveerde woning vallen de dakkapellen en schouwen meteen op. Dit creëert meer verticaliteit. Ook de raamverdeling is veranderd om deze verticaliteit te benadrukken. De woning is gekaleid en de gehele gevel is opgepimpt. Het ziet er nu uit als een herenhuis, en niet meer als een typische jaren ’90 woning.


“Hoge plafonds en hoge ramen, een kenmerk van Oscar V, zorgen voor licht en ruimte”


Prachtig aanrechtblad van kalksteen (Pietra de Medici) met kraan van VOLA.

Licht en ruimte
De ruime leefkeuken bevindt zich aan de achterkant van de woning. Hoge plafonds en hoge ramen, een kenmerk van Oscar V, zorgen voor licht en ruimte. De vloer en het werkblad zijn gemaakt van kalksteen van het type Pietra de Medici. Het kraanwerk in de keuken is van VOLA. Het is genieten in de leefkeuken, mede dankzij de gashaard die ingebouwd is in de muur.

Verbinding
In de gehele woning is gebruik gemaakt van stalen deuren en ramen. Deze scheiden de kantoorruimte van de keuken en de zithoek van de speelkamer voor de kinderen, maar bieden tegelijkertijd een doorkijk naar de andere ruimte. Zo staan de ruimtes met elkaar in verbinding. Ook de deur naar de hal is van staal en reikt tot aan het plafond.

 

Tekst: Juultje Peels
Fotografie: Hendrik Biegs

 

___

Contactgegevens:

  • Oscar V
  • Tremelobaan 73
  • 3140 Keerbergen