Top 5 Wellness at home

Stel je voor, je komt thuis van een drukke chaotische werkdag en voelt je niet helemaal fit, wat is dan de ultieme plek voor een goede opkikker? Precies, Een wellness at home! Als je inspiratie op wil doen en een kijkje wil nemen bij verschillende thuis spa’s, dan is dit artikel iets voor jou! The Art of Living heeft een top 5 lijstje gemaakt van meest unieke ontspan ruimtes voor thuis.

Buiten dat een wellness voor ontspanning zorgt, is het ook goed voor de gezondheid. Het heeft invloed op je bloeddruk, het verbetert je weerstand en je lichaam wordt grondig gereinigd.

Vooral in de koude maanden is een wellness at home een must have. Af en toe een bezoekje brengen aan de sauna zorgt ervoor dat je went aan wisselende temperaturen, waardoor je lichaam beter met de kou om kan gaan. Door het zweten in de sauna verlies je veel vocht. Het vocht neemt afvalstoffen mee en verlaten je lichaam met als resultaat dat je minder snel ziek wordt. Je voelt dat je opknapt en het heeft dus een positief effect op je weerstand.

Al met al, als je het verschrikkelijk vind om verkouden te zijn of na een drukke dag even wil ontspannen in je eigen Wellness at home, is dit lijstje een goede inspiratiebron om je eigen spa te realiseren.

________________________________________

Nr. 1

Jaren 70 villa, Eric kant, the art of living, wellness at home, wellness, zwembad, lifestyle, fitness, luxueus, exclusief, villa, pool house

Deze villa is helemaal gemoderniseerd. Het eindresultaat is een villa met een omringde romantische omgeving. Het zwembad was al deel van de oude woning maar ook deze is onder handen genomen. voorheen was het zwembad alleen via buiten te bereiken. Maar nu is het zwembad aan het huis bevestigd dit geeft de de mogelijkheid om binnendoor bij het bad kunt komen. Het reinigingssysteem is vernieuwd, evenals het systeem voor het verwarmen van het badwater.

Deelnemende partijen: Eric Kant (architect), K.V.D Sanitair installatie & onderhoud (Verwarming zwembad), Bautthieu (vloer zwembad), Fero V bvba (kozijnen en deuren bij zwembad).

________________________________________

Nr. 2

Verbouwing moderne villa, VVR Architecten, the art of living, pool, zwembad, wellness, wellness at home, design, exclusief, luxueus zwembad

Uitgangspunten voor deze nieuwe woning waren ruimte, licht en rust. Voor het laatste uitgangspunt hebben ze deze wellness at home ontworpen. Dé plek waar je optimaal tot rust kunt komen,  dé plek waar het vakantie gevoel telkens opnieuw gecreëerd wordt. Het binnenzwembad is omringd door grote raampartijen waardoor je prachtig uitzicht hebt over de tuin. In elk seizoen kun je genieten van de buitenwereld.

Deelnemende partijen: VVR architecten (architect), Nesto Tegelwerken (tegelwerk zwembad), Eric Kant Design (meubilair), Luc de Schepper (zwembad).

________________________________________

Nr. 3

Strak luxueus QTD, QTD, the art of living, bad, sauna, wellness at home, wellness, design, luxueuze badkamer, badkamer

De bewoners van deze villa staan midden in hun leven en genieten van elke seconde. Deze levensvreugde was dan het aandachtspunt voor de architect en vertaalde het is een modern, strak interieur met een luxueuze uitstraling. Het heeft een eigen karakter gekregen met veel gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Dit zie je ook terug komen in deze luxe badkamer met ingebouwde sauna, en een grote inloopdouche.

Deelnemende partijen: QTD Interieurarchitecten (architect).

________________________________________

Nr. 4

Jongensdroom, Schellen Architecten, the art of living, Jacuzzi, whirlpool, bad, luxueuze badkamer, exclusief, design

Ieder huis heeft een eigen verhaal. Zo ook deze villa waar een perfecte combinatie is gemaakt van modern interieur en hedendaagse kunst. Het bijzondere aan deze woning is de grote vide, gezien deze op de kelderpatio gevestigd is kijk je drie verdiepingen omhoog. Je kunt je wel indenken wat voor een adembenemend uitzicht dit geeft. De grote loungebank en een heerlijke jacuzzi zijn verbonden aan een binnenruimte met ligstoelen en een gashaard. Ultiem genieten.

Deelnemende partijen: Schellen architecten (architect), Sanigo (wellness).

________________________________________

Nr. 5

villa vol verassiingen, dia architecten, the art of living

Een villa vol verrassingen. Door zijn witte, strakke elementen met een warme touch valt deze woning enorm op als de zon erop schijnt. De woning is enorm licht in zijn kleurenpalet. Dit versterkt de lichtinval en creëert eenheid en rust. Deze bron van rust komt goed tot zijn recht in deze unieke wellness at home!

Deelnemende partijen: Dia Architecten (architect), All Wellness BvBa (jacuzzi en sauna).

 

Tekst: Celine Jacobs

___

Benieuwd naar onze top lijst van De meest luxe zwembaden of meest rustgevende tuinen?