Top 5 Rustgevende tuinen

Maak van je eigen achtertuin een unieke ontmoetingsplek

In een tuin kom je tot rust, kun je genieten van de buitenlucht en de natuur. De zonnestralen op je gezicht zorgen voor een glimlach. Een plek waar families samenkomen en even kunnen ontsnappen aan alle drukte. We hebben een selectie gemaakt van rustgevende tuinen waar je heerlijk kunt ontspannen. Middels dit artikel geven we je inspiratie voor jouw eigen tuin om deze om te toveren tot een oase van rust. 

Creëer evenwicht en eenheid

Deze verschillende stijlen geven je meerdere ideeën over het indelen van je tuin zodat je de ruimte optimaal kunt benutten. Ook maakt de stijl van de tuin deel uit van de bouw van je huis en het interieur. Door de tuin in dezelfde of aansluitende stijl van de woning en interieur te bouwen creëer je evenwicht en eenheid.

________________________________________

Nr. 1

Tuinen, ontwerpen, top 5, rustgevende tuinen

Als ontwerper  moet je rekening houden met de omgeving en de gebruikers als het gaat om het ontwerpen van een tuin. Peter en Martin Wirtz van Wirtz Internationals weten daar alles van. Hiervoor moet je veel om je heen kijken en de omgeving in je opnemen. Vaak zoek je naar een element in de tuin dat als ‘ruggengraat’ kan fungeren. Vanuit daar ga je tekenen, veel tekenen. Als ontwerper moet je ook het winterseizoen in je achterhoofd houden, want ook dan moet het ontwerp van de tuin tot zijn recht staan.

Deelnemende partijen: Wirtz International (tuinarchitect)

________________________________________

Nr. 2

Tuinen, ontwerpen, top 5, rustgevende tuinen

Tuinen, ontwerpen, top 5, rustgevende tuinen

Bij deze tuin is inspiratie gezocht bij kasteeltuinen. Zo is er voor een achttien-eeuwse achtertuin gekozen. Door de verschillende geplaatste treden en waterpartijen accentueer je het geleidelijke diepteverschil. In deze tuin zijn veel overgangen verwerkt, zo is er in vergelijking met de vroegere kasteeltuinen een breed graspad aangelegd dat overloopt in enkele hectaren bos. Deze hectaren horen ook nog bij het huis wat resulteert in een gigantische tuin.

Deelnemende partijen: Caroline Braems  (architect), Frederiek Snaet (tuinonderhoud)

________________________________________

Nr. 3

Tuinen, ontwerpen, top 5, rustgevende tuinen

Deze tuin heeft een vlonder boven het watergedeelte dat om het huis heen geplaatst is. Hierdoor bespaar je ruimte in de tuin en kun je de vijver vanaf de zithoek op de vlonder goed bewonderen. Het huis heeft grote glazen ramen die de zithoek betrekken bij de tuin. Door het interieur deel uit te laten maken van de tuin en andersom, zijn de elementen met elkaar verbonden en creëer je meer openheid. Extra genieten dus.

Deelnemende projecten: Vlassak Architects (architect), Keller AG (aluminium kozijnen), Wim Verrezen Tuinarchitectuur (tuinaanleg), Patrick Verbruggen (tuinarchitect), Bourbon-Sleeckx (tuinmeubelen), Jardinico (parasol).

________________________________________

Nr. 4

Tuinen, ontwerpen, top 5, rustgevende tuinen

Deze gigantische tuin biedt voor elk seizoen een indrukwekkende en enorm rustgevende natuur. Stel je voor, in de winter is het wit van de sneeuw. Zomers zo groen als gras en in de herfst prachtige rode, geel, oranje kleuren. Simpelweg een plaatje! In dit natuurgebied kun je pas echt tot rust komen.

Deelnemende partijen: Wirtz Internationals (tuinontwerp).

________________________________________

Nr. 5

Tuinen, ontwerpen, top 5, rustgevende tuinen

Bij dit project is een goede balans gevonden tussen de wensen van de bewoners en de ontwerper. Ondanks de verschillen in smaak en uiteenlopende stijlen laat dit bedrijf  zien hoe goed zij verschillende persoonlijkheden en vormgevingen kunnen omzetten naar een uniek, karakteristiek en individueel ontwerp.

Deelnemende partijen: Saunapool (zwembad)

 

Tekst: Celine Jacobs

__

Benieuwd naar onze top lijst van Exclusieve keukens of Klassieke villa’s?