Toekomstgericht wonen onder een traditioneel rieten dak

Sels Villabouw

Na ruim 50 jaar en bijna 500 high-endrealisaties maakt Sels Villabouw uit Schilde nog dagelijks de belofte ‘Solid Building, Splendid Living’ waar. Deze vier eenvoudige woorden geven perfect weer waar Sels Villabouw voor staat: een duurzame constructie, een tijdloos en gepersonaliseerd concept, een stijlzuiver ontwerp, een compromisloze afwerking, een stipte opvolging en een totale ontzorging. Alles staat hier in functie van een ongeëvenaarde levenskwaliteit, op maat van het individu of het gezin. En het hoeft niet altijd nieuwbouw te zijn, ook dit ambitieuze renovatieproject ten oosten van Antwerpen leidde Sels onlangs in goede banen.Woonkamer

Rieten dak, villabouw, Sels Villabouw

Alle leveranciers van de woonkamer

Interieurbouw

Modo Interiors

Grondige metamorfose

Een ruim en op het zuiden gelegen perceel van 27 are in een bos- en bomenrijke residentiële omgeving: op deze plek realiseerde Sels Villa-bouw de woondroom van een professioneel gedreven koppel met twee kleine kinderen. De jarenzestigvilla die zich op dit kavel bevond, was niet meer van deze tijd. De basisstructuur ervan werd behouden, maar voor de rest onderging alles een grondige metamorfose. Het resultaat weerspiegelt perfect de kwaliteitsfilosofie van Sels Villabouw en het respect dat ze voor hun klanten aan de dag leggen.

Vertrouwde vormentaal

De wensen van de bouwheren waren vrij duidelijk: ze wensten een woning in een stijlvolle en tijdloze, maar tegelijk eenvoudige en leesbare vormentaal. Belangrijk echter was dat het dak met riet bedekt zou zijn, en dat dit zou dienen als ode aan de groene, natuurlijke omgeving én aan het bouwtechnische vakmanschap van weleer. Ook moest de woning met grote glaspartijen naadloos aansluiten op de tuin. Aan de straatzijde springt het garagevolume naar voor onder het rieten dak met dakkapel. De rest van de voorgevel oogt wat strakker hedendaags. Op het verdiepingsniveau loopt over nagenoeg de hele breedte één lange, volledig beglaasde dakkapel in slank zwart schrijnwerk en met contrasterende omranding in wit sierpleister. Op het gelijkvloers zorgt een brede glaspartij met verticale zwarte lamellen in aluminium voor een frisse, speelse toets. Ook de monumentale voordeur is in zwart aluminium.


Keuken

Rieten dak, villabouw, Sels Villabouw

Alle leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker Belgium

Marmeren trap behouden

De inkomhal wordt gedomineerd door de monumentale marmeren draaitrap, die behouden werd uit de oorspronkelijke villa, maar van een andere ombouw en traphal werd voorzien. Een lange designpendel zorgt voor een sfeervolle verlichting. Op de vloer ligt een keramische tegel in grootformaat. Een lange kastenwand van bleek, natuurlijk eikenfineer met contrasterende zwarte grepen, doet dienst als vestiaire. Hierin werd een nis verwerkt die bekleed is met natuursteen. Een grote glazen deur in een zwart stalen frame nodigt uit om de woongedeeltes te betreden. Het gastentoilet is voorzien van een handwasbakje met onderbouw uit een blok patagoniakwartsiet. De ingebouwde verlichting zorgt voor een unieke, zachte en warme licht-gloed. De wanden werden donker gehouden en harmoniëren perfect met het brons- en goudkleurige kraanwer

Verspreide zithoekjes

Het ruime salon baadt in het licht en geniet van optimaal contact met de tuin via de grote glaspartijen. Op de vloer ligt een stijlvol eiken parket in visgraatmotief. Eén wand, met natuurlijk eikenfineer kastenfrontjes boven en een zwarte stalen maatwerksokkel en -onderbouw met verticale spijlen bevat de tv en de haard. In alle woonruimtes werd met witte opbouwspotjes gewerkt. Binnenin zijn deze goudkleurig, waardoor een warme en gezellige lichtgloed verspreid wordt. Aan de straatzijde bevindt zich een tweede, kleiner salon. De privacy wordt hier gewaarborgd door houten shutters voor de ramen. Bijzonder sfeervol hier is de grote wand in eikenfineer, met legborden die indirect verlicht worden met ledstrips. In het salongedeelte, bij de ramen aan de tuinzijde, bevindt zich nog een derde zithoek. Hier vormt de Eames-loungechair met ottoman een echte eyecatcher. Hij nodigt uit tot heerlijk onderuit zakken en volop genieten van de buitenruimte.


Slaapkamer

Rieten dak, villabouw, Sels Villabouw

Alle leveranciers van de slaapkamer

Sauna

Hanolux

Slapen en fitnessen

De eerste verdieping is te bereiken via een eikenhouten trap met Z-vormige treden. De ruimte bevat vier slaapkamers, waaronder twee kinderkamers met gedeelde badkamer, een logeerkamer met uitzicht op de tuin en de mastersuite. Alle kamers zijn gelegen aan de nacht-hal die van overvloedig licht voorzien wordt door de grote glaspartijen in het rieten dak. Op deze verdieping werd hoofdzakelijk gewerkt met donker eiken, witgelakte mdf en accenten in patagoniakwartsiet, waaronder de centrale zitbank in de dressing. Nog een verdieping hoger bevindt zich de fitnessruimte. Eén vleugel is voorzien van een hele reeks toestellen, de andere vleugel bestaat uit een sauna met aansluitende loungezone en terras met uitzicht op de tuin. Verder vinden we hier ook een hamam, een douche en een toilet. In de natte ruimtes zorgt de afwerking in mortex voor een extra zuiderse toets.


Tuin

Alle leveranciers van de tuin

Zwembad

Antheunis Zwembaden

Tuinplan en tuinaanleg

Savannah Landscaping

In de beschutting van de bomen

De woning beschikt aan de straatzijde over een voortuin met een gazon en siergrassen in organisch gevormde plantvakken. Achteraan speelt het buitenleven zich helemaal af rond de terrassen, het zwembad en het gazon. In het terras werden organische uitsparingen met beplanting voorzien. De hoge bomen op de perceelsgrens zorgen voor de nodige privacy en beschutting.

Editor: Media team

Datum: 13-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: German Bourgeat