Tips voor het kopen van een kinderkast

Het kopen van een kinderkledingkast is geen gemakkelijke opgave. Je moet namelijk met behoorlijk wat dingen rekening houden, zoals de afmetingen van de ruimte (en doorloopruimte), de indeling van de kast alsook het materiaal. Daarnaast speelt ook het aantal kledingstukken, het speelgoed en de boeken van je kind een rol in het uitzoeken van een kast. Met behulp van onderstaande tips wordt een keuze maken wat eenvoudiger.

Kies voor een tijdloos ontwerp

Als je wilt dat jouw dochter of zoon jarenlang plezier heeft van zijn of haar kast, doe je er verstandig aan om voor een tijdloos ontwerp te gaan. Een simpele, strakke kast kan over een aantal jaren nog steeds gebruikt worden in de tienerkamer. Dit wordt een lastiger verhaal bij een kledingkast met vrolijke (of kinderlijke) illustraties. De Smik kinderkast van Woonenzo, of de Liverpool kinderkast zijn daar perfecte voorbeelden van. Wil je dat de kamer niet te saai wordt? Dan kun je altijd nog kiezen voor hippe accessoires of decoratieve items om de kamer op te vrolijken.

Een praktische indeling

Daarnaast speelt ook de kastindeling een rol. Een kast met praktische indeling geniet natuurlijk de voorkeur. Bedenk daarom vooraf wat je in de kast wilt opbergen om een geschikte kinderkast te vinden die praktisch en efficiënt ingedeeld kan worden. Wil je bijvoorbeeld één kast of meerdere kasten? Wil je ook speelgoed en kinderboeken in de kast opbergen of alleen kleding? Heeft je dochter veel jurkjes of blouses? Dan kan een hanggedeelte niet ontbreken. Gebruik maken van planken is ook heel erg handig voor het optimaal indelen van de kast. Zo kan elke plank een eigen kledingcategorie krijgen, of dienen als boekenplankje of om speelgoed in op te bergen.

Duurzame materialen

Door te kiezen voor een kast die uitsluitend vervaardigd is uit duurzame materialen, weet je zeker dat je kwaliteit koopt. Een duurzame kinderkast heeft weinig slijtage en een lange levensduur. Kortom, een kast die dus wel tegen een stootje kan. Zo voorkom je dat je om de zoveel jaar een nieuwe kast moet aanschaffen. Dat is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.