Special Zwembaden

________________________________________

Tips voor het perfecte zwembad

Voor iedereen is er een bad naar wens

Met een zwembad in de tuin geniet je van het betere buitenleven. Een verkoelende duik op warme zomerdagen, een cocktail drinken aan de rand van het bad, ’s avonds barbecueën op het terras met een mooi verlicht zwembad als eyecatcher – het is een heerlijke luxe. Wat je ook voor ogen hebt qua kwaliteit en uitstraling, voor iedereen is er een bad naar wens.

________________________________________

Basis van beton
Eindeloos veel mogelijkheden heb je met een bad van beton. De basis wordt gegoten, gespoten of gemetseld. Vorm, formaat en afwerking kies je zelf. Denk aan tegels, folie of een pleisterlaag, met uiteraard volop keuze in kleuren. Een betonnen bad vraagt om wat meer geduld dan een kunststof bad. Prefab betonbouw komt de bouwheer hierin tegemoet en verkort de aanlegtijd aanzienlijk. Voordelen van betonbouw zijn de duurzaamheid, het onderhoudsvriendelijke karakter en de mogelijkheid het bad helemaal naar wens aan te passen. Een esthetisch aantrekkelijke optie is een infinity-zwembad, waarbij het waterpeil boven terrasniveau ligt en het water over de rand van het bad wegstroomt. Dat de omgeving in het wateroppervlak weerspiegeld wordt, maakt het extra mooi.

Ambiance | Zwembaden

Van Gemert Zwembaden | Zwembaden

Tegels
Wie kiest voor een betegeld zwembad – binnen of buiten – kan er echt wat bijzonders van maken. Bijvoorbeeld door het bad een luxe uitstraling mee te geven die perfect past bij het ontwerp en de stijl van woning en tuin. Zelfs ronde vormen zijn mogelijk. Epoxylijmen en tegelwerk van hoge kwaliteit garanderen een lange levensduur. In vorm, formaat en kleur van de tegels is er variatie te over. Wie wil kan zelfs een bedrijfslogo, familiewapen of creatief patroon in het tegelwerk laten aanbrengen. Keramische tegels zijn veelgebruikt, vooral vanwege hun degelijkheid en duurzaamheid. Fraai en luxe is een bekleding met natuursteen, bijvoorbeeld marmer of graniet.

Milovito | zwembaden

Mozaïek
Een bijzondere vorm van betegeling is mozaïek. Tegenwoordig zijn de verlijmingsproducten van zo’n goede kwaliteit, dat het tegelwerk niet zomaar loslaat. Het aanbod in kleuren, materialen en dessins is eindeloos. Wil je parelmoer tegeltjes in een bijzondere kleur? Keramiek afwisselen met rvs? Tegeltjes met bladgoud? Het is allemaal mogelijk. Bij de betere mozaïek-zwembadbouwers kun je bovendien met een eigen ontwerp terecht, al zullen hun designers het creatieve werk ook met plezier van je overnemen. Ook qua trappen zijn er diverse mogelijkheden: een rechte trap, al dan niet over de volle breedte, of een vierkant of rond hoekelement. Wie extra wil genieten, kiest voor een waterbed. Een apart element dat over de trap wordt geplaatst, zodat je in een laagje water van zo’n 8 centimeter heerlijk kunt zonnebaden.

West-Pool | Zwembaden

Composiet
Een andere aantrekkelijke optie: een composiet-zwembad (ook wel polyester bad genoemd), zoals een Monoblock-bad van Starline. Deze baden zijn opgebouwd uit één stuk composiet, versterkt met glasvezel. Composiet is een zeer hard materiaal met een glad oppervlak en afgewerkt met een vinylester laag, waardoor het antibacterieel en vrijwel onverwoestbaar is. De toplaag is verkrijgbaar in vijf originele zwembadkleuren. Omdat de meeste voorzieningen al in de fabriek worden aangebracht, zijn deze zwembaden binnen een week te realiseren. Diverse zwembadtrappen zijn in hetzelfde materiaal te integreren in de Monoblock-baden. Starline biedt bovendien sta-randen aan, die het zwembad veiliger maken voor kinderen.

Lotec | zwembaden

Keramische composiet
Een bijzondere variant binnen de prefab baden, zijn zwembaden gemaakt uit keramische composiet. Een duurzaam en stevig materiaal, dat garant staat voor jaren onbezorgd genieten. Hierdoor valt de prijs wat hoger uit dan die van polyester zwembaden. Voordeel is wel dat het bad beter bestand is tegen krassen en tegen de invloed van uv-licht, dus ook na jaren zwemplezier in de volle zon behoudt het zijn kleur. Omdat deze baden een glad oppervlak hebben, vragen ze weinig onderhoud. Nog beter: Compass Pools biedt het zelfreinigende VANTAGE-systeem aan, dat zelfs een stofzuiger overbodig maakt.

Compass Pools | Zwembaden

Pvc
Populair zijn zwembaden bekleed met waterdichte pvc-folie, die op de eindlocatie wordt gelast. Er is ook een prefab variant: de liner, een volledig op maat gemaakte ‘zak’ van pvc. Wat pvc-zwembaden zo populair maakt? De makkelijke en snelle installatie, de hoge isolatiewaarde en de vriendelijke prijs. Bovendien zijn zowel de baden met folie als met liners te realiseren in alle vormen en afmetingen. Dankzij een computergestuurde fabricage zijn zelfs baden met een inlooptrap in no time te realiseren. Stabilisatie is niet nodig bij baden met pvc-folie of liner, dus kunnen ze ook vrijdragend geplaatst worden. Pvc-baden zijn goedkoper dan hun tegenhangers in polyester of beton.

RVS Swimming Pools | Zwembaden

Edelstaal
Voor wie houdt van strak en modern is een bad van edelstaal (rvs) een aanrader. Het heeft een unieke uitstraling maar is ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Zo’n trendy bad vind je ook zomaar niet bij de buren, al was het maar vanwege de prijs. Reken bijvoorbeeld bij RVS Swimming Pools, dat edelstalen baden levert geheel op maat van de klant, op een investering van minimaal 60.000 euro. Een bovengrens is er niet, want alles wordt afgestemd op de wensen van elke individuele klant. Je kiest zelf de afmetingen van het bad, de vorm van de trap en de plek waar die moet komen. Andere voordelen: baden van rvs hebben een mooi, schoon oppervlak en doordat het staal zonlicht reflecteert, warmt het water snel op. Extra luxe? Kies een ergonomisch gevormde ligbank met bubbels of combineer je zwembad met een edelstalen jacuzzi. Genieten gegarandeerd!

Starline | zwembaden

 

Tekst: Janneke Sinot

___

Hoewel de zwembadbouwers in dit artikel bij één type zijn gepresenteerd, is het aanbod van de meeste daartoe niet beperkt. Bekijk de websites hieronder voor een compleet overzicht van hun aanbod.