Tips om je huis een industriële look te geven

Heb je plannen om jouw interieur industrieel in te richten? Dan heb je tal van mogelijkheden om dit op een unieke manier te doen. Zeker als je een stoer en robuust mannelijk interieur wilt creëren, is de industriële stijl een goede keuze. Maar hoe kun je jouw huis op een slimme manier een industriële look geven? Met onderstaande tips gaat je dat in een handomdraai lukken!

Maak de keuken industrieel

De keuken industrieel maken kun je doen door een bartafel industrieel in de keuken in te bouwen. Industriële bartafels zijn vaak van hout gemaakt, hebben stenen elementen en een ijzeren structuur. Zeker als je een mannelijk interieur wilt creëren is een bartafel inbouwen een goed idee. Maar ook bij vrouwen valt dit in de smaak. Zo kun je naast de bartafel een bier- of wijnkoelkast plaatsen, zodat je de keuken naast functioneel (voor het koken) ook kunt gebruiken voor gezelligheid en ontspanning met vrienden, kennissen en familie.

Maak veel gebruik van ruwe basismaterialen

Snel een industrieel karakter in de woonkamer of eetkamer scheppen doe je door te kiezen voor meubels van ruwe materialen. Hierbij kun je denken aan een salontafel van ijzer en met een glazen of stenen tafelblad. Hout doet het naast ijzer, steen en glas als materiaal goed in een industrieel interieur. Door gebruik te maken van dit soort natuurlijke materialen, krijgt je woning een echte en authentieke sfeer die eigenlijk tijdloos is!

Kies voor sobere kleuren

Industrieel staat voor functioneel, praktisch, strak en robuust. Ingewikkeld doen hoeft niet. Houd hier rekening mee als je de muren en plafonds gaat behangen of liever nog; schilderen. Het is belangrijk om vooral te kiezen voor sobere kleuren als crème wit, antraciet, zwart of wit. Industriële interieurs zijn namelijk sober qua kleursamenstelling. Door naast deze basic kleuren ook aandacht te besteden aan details, zoals fraaie fabriekslampen, een stoere stationsklok en grote stenen vazen schep je razendsnel een interieur dat in industrieel opzicht impact maakt!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.