Tips en trucs voor het perfecte karpet

Onlinetapijten.be

Karpetten zijn de ideale sfeermakers voor iedere ruimte. Hoe groot of klein een ruimte ook is, een karpet brengt warmte, comfort en biedt direct een decoratieve uitstraling. Onlinetapijten.be heeft een ruim assortiment op het gebied van karpetten. Zij delen graag verschillende tips en trucs wanneer je kiest voor een karpet! 

karpet, tapijt, vloerkleed, woonkamer, The Art Of Living

Ook onder je meubels 

Een karpet komt beter tot zijn recht wanneer deze doorloopt tot onder de meubels. Dit resulteert direct in een ruimtelijk effect. Is het tapijt te klein om volledig door te lopen onder meubels? Zet dan alleen de voorpoten van bijvoorbeeld de bank erop. Op deze manier heb je dan toch het gewenste resultaat! 

karpet, tapijt, vloerkleed, woonkamer, The Art Of Living

Kies het juiste materiaal 

Bij het kiezen van een karpet is materiaal een belangrijke factor. De standaard materialen zoals polyester, katoen, acryl, wol of nylon klinken je vast bekend. Maar denk ook eens na over de materialen zoals zijde en leer. Dit kan een ruimte direct een luxueuze uitstraling geven! Naast de esthetische factor, is de functionele kant ook van belang. Is een materiaal duurzaam? Hoe vuilgevoelig is welk materiaal? Welk materiaal het best geschikt is voor jouw woning, hangt af van verschillende factoren. Vraag vooral de adviseurs van Onlinetapijten.be om advies! 

karpet, tapijt, vloerkleed, woonkamer, The Art Of Living

Kies het juiste formaat 

Bespaar niet op de maat! Vaak zie je dat een vloerkleed te klein wordt gekocht. Zonde! Goedkoop betekent vaak duurkoop in deze situatie. Een andere tip is om een karpet midden in de ruimte te plaatsen. Zorg ervoor dat aan alle zijden evenveel ruimte tot de wanden overblijft. Ga je voor een karpet in de slaapkamer? Ga voor groot! Hoe heerlijk is het om ’s ochtends uit bed te stappen en dan met blote voeten rondom het bed te kunnen lopen. Houd er wel rekening mee dat deuren de vrije ruimte nodig hebben om volledig te kunnen openen. 

karpet, tapijt, vloerkleed, woonkamer, The Art Of Living

Nog meer tips?  

Ben je op zoek naar meer informatie, tips en trucs over vloerkeden? Neem dan vooral eens een kijkje op de website van Onlinetapijten.be! 

Editor: Media team

Datum: 10-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Onlinetapijten.be