Tijdloze luxe en een Wabi sabi aanpak in Botanic Santuary Antwerp

Botanic Antwerpen

Botanic Santuary Antwerp is het eerste 5 sterren superior hotel van Antwerpen en een plek die de wereld een klein beetje mooier maakt. Het is een plek vol opwindende luxe en gastvrijheid. Wat te danken is aan de star gazing gastronomie, spectaculaire suites vormgegeven aan de hand van Wabi sabi, een sublieme spa en nog veel meer heerlijkheden. Op deze manier wordt een stuk cultureel erfgoed een nieuw leven in geblazen. Het voormalig klooster met zijn botanische tuin integreert zowel hotelactiviteiten als aanverwante activiteiten om zo de internationale positie van Antwerpen te versterken.


Suites

Tijdloze luxe en een Wabi sabi aanpak in Botanic Santuary Antwerp

Alle leveranciers van de suites

Tuinarchitect

Linears

Wabi sabi als uitgangspunt voor serene suites

Marc Alofs, managing director, zag onmiddellijk de mogelijkheden om de unieke Botanic Seriing te transformeren tot een epicentrum voor gastvrijheid. Door een spectaculaire verbouwing werden het verleden, heden en de toekomst met elkaar verbonden. De 108 suites die in dit klooster zijn gesitueerd zijn verdeeld over 5 historische gebouwen. Geen enkele kamer is hetzelfde en allen zijn ze integreert met het karakter van het gebouw. De kamers stralen luxe uit, dat vloeit voort uit de Wabi sabi aanpak, die staat voor sereen, mooi en spiritueel. Het rustgevende uitzicht op de binnenplaats draagt bij aan de rust van het uitgangspunt van Wabi sabi en comfort in het drukke stadsleven.

De unieke Spa & Heatlhness suites zijn voorzien van een privé spa-behandelingsruimte met een sauna, jacuzzi en de nieuwste fitnessapparatuur. Ook zijn zij voorzien van een luchtfilter- en desinfectiesystemen wat in combinatie met aromatherapie en kleurentherapie, helpt ontspannen en zorgt voor een ongekend goede nachtrust.


Kuuroord

Tijdloze luxe en een Wabi sabi aanpak in Botanic Santuary Antwerp

Alle leveranciers van het kuuroord

Meubilair

Marie’s Corner

Wandafwerking

Texture Painting

Healthness op de eerste plaats

De Botanische Tuin is een integraal onderdeel van de Botanische Spa-cultuur van dit resort. De holistische focus omvat natuurgeneeskunde, fysiotherapie en traditionele Chinese en Europese geneeskunde. Daarnaast draagt de supermoderne en exclusieve fitness health club van de Botanic Sanctuary ook bij aan de persoonlijke gezondheid van zijn gasten. Een coach helpt met personal training en analytische systemen om doelen te realiseren en aldus het welzijn te bevorderen.


Activiteiten

Tijdloze luxe en een Wabi sabi aanpak in Botanic Santuary Antwerp

Meer dan een Hotel

Botanic Sancutuary is ook de thuisbasis van Antwerps grootste congrescentrum. Achttien multifunctionele vergaderzalen combineren een historische ambiance met state-of-the-art technologie. Daarnaast vind je op de begane grond de Amaryllis Hall, die zich perfect leent voor evenementen en tentoonstellingen. Maar ook tuinen en binnenplaatsen vormen een adembenemend decor voor allerlei bijzondere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan bruiloften of feesten, die de partyplanners van Botanic graag tot in de puntjes voor je organiseren.

Daarnaast wacht de smaakfetisjen een opwindende ontdekkingsreis in Botanic Santuary Antwerp. Met Hertog Jan, Fine Fleur, Bar Bulot, restaurant 1238 en Henrys bar als toprestaurants. Waar wereldberoemde chef-koks achter het fornuis staan om de meest voortreffelijke gerechten voor hun gasten te bereiden. Het wordt hoe dan ook moeilijk kiezen voor de echte fijnproevers in Antwerps nieuwe culinaire hotspot.

Editor: Media team

Datum: 18-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ton Reijnaerts geschreven voor magazine nr. 4 2021

Fotografie: Dré wouters

Fotografie: Jurgen Lijcops

Fotografie: Pieter d’Hoop