Tijdloos, licht en luxueus interieur in kustappartement

Skin Interior Design & Architecture

Knokke, een van Vlaanderens geliefdste kustoorden. Velen verblijven er slechts tijdens de zomermaanden in hun pied-à-terre, maar de bewoners van dit triplex-appartement genieten het hele jaar door van de nabijheid van het strand, het uitzicht op het Zegemeer en de ambiance van een kuststad vol chique boetiekjes en mondaine restaurants. Het appartement kwam tot stand via een bouwpromotor, die SKIN Interior and Design benaderde voor een tijdloos, licht en luxueus interieur.


Living

Licht, Interieuerontwerp, Skin Interior Design & Architecture

Alle leverancier van de living

De Zoute Grand Prix

“De bouwpromotor had me de vraag gesteld om een interieur te creëren dat hun de vibe gaf van de Zoute Grand Prix, een oldtimerevenement dat elk jaar in Knokke plaatsvindt,” vertelt Jelke De Mey, eigenaresse van SKIN Interior and Design. “Vanuit dit standpunt ben ik op zoek gegaan naar tijdloze, warme materialen die ook terugkomen in een oldtimer of die een vergelijkbaar gevoel teweegbrengen. De bewoners verkozen achteraf wel om met een lichtere houttint te werken, waardoor de houtelementen van de oldtimer niet meer terugkwamen, maar toch zijn we er met de overige materialen goed in geslaagd om deze tijdloze, luxevolle sfeer te behouden.”


Leefkeuken

Licht, Interieuerontwerp, Skin Interior Design & Architecture

Alle leveranciers van de leefkeuken

Keukenapparatuur

Dema Elektro

Natuursteen

Emex Interior

Drie verdiepingen hoog

Het triplexappartement telt onder meer een ruime living en een open leefkeuken, drie riante slaapkamers, twee volwaardige badkamers en een douchekamer. Jelke: “Bijzonder is dat dit een woonappartement is, want zo vaak komt dat niet voor in Knokke. Vaak vind je hier vakantie-appartementen, die om die reden ook een minder groot oppervlak hebben. Dat dit appartement drie verdiepingen heeft, maakt het echt een topappartement.”


Bovenverdieping

Licht, Interieuerontwerp, Skin Interior Design & Architecture

Tijdloze materialen

Voor dit luxeproject legde de bouwpromotor het vertrouwen volledig in de handen van SKIN Interior and Design. Voor een lichte, tijdloze en toch gezellige, warme sfeer komen in het gehele appartement dezelfde tijdloze materialen terug. Licht eikenfineer in de wandkasten, keukenpanelen en badkamermeubels. Marmer in het werkblad en de ombouw van het tv-meubel. Een prachtige parketvloer verbindt de leefruimtes met elkaar.

“Alles mochten we zelf bepalen,” vertelt Jelke. “Uiteraard hadden de klanten na aankoop nog de keuze om wijzigingen aan te brengen, maar behalve de houtkleur is er niets aan het ontwerp aangepast. Geweldig om te zien dat de eindklanten hun eigen stempel hebben kunnen drukken op het interieur en dat ze tegelijkertijd zijn meegegaan in de rest van het verhaal.”

Editor: Celine Jacobs

Datum: 13-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Thibault Debaene