Een kasteel in Frankrijk, ingericht door Pieter Porters met een tijdloze, landelijke stijl

Een godheid in Frankrijk | Pieter Porters

Een kasteel met tijdloze landelijke woonstijl

De zeer beroemde binnenhuisinrichter Pieter Porters, enfant terrible van de tijdloos landelijke woonstijl, zet zijn handtekening met een kasteel, La Pierronnerie, in een landelijk dorp in Frankrijk. Een fenomenale renovatie om weg bij te dromen. De omgeving voelt als een rustgevend paradijs. Voor de restyling werkte Pieter samen met tal van specialisten: Peter Deckers, Fylds’, Spink & Edgar, Dauby, Taps & Baths, Arte en Scopes Design.

Na een her vernieuwing van 5 jaar is dit Frans kasteel omgetoverd in een authentiek, origineel en tijdloos paleis. Alle hinderlijke componenten werden verwijderd en elegantie werd hieraan toegevoegd. Zonder stress begint u de dag in de ontbijtkamer met een stilleven van Claire Bonebakker aan de muur. Mooie grote deurramen waar de zonnestralen naar binnen schijnen. In de enorme woonkamer staat een prachtige gedrapeerde salontafel. Verder is er een knus hoekje gecreëerd waar gasten worden ontvangen voor een borrel of kaartspel. Pieter weet met details het verschil te maken zoals de snoeren van de luchters een jasje te geven. Het enorme kasteel geeft een thuisgevoel door de toevoeging van een creatieve aanpak, visie en vakmanschap van Pieter Porters.


“Pieter houdt van sfeermakers”


Woonkamer in een tijdloze, landelijke stijl, ingericht door Pieter Porters met gordijnen van Scopes Design

Een warme, sfeervolle beleving

De binnen gordijnen werden geleverd door Scopes Design. Door het schudden van de stof en het molton wordt er een rijkelijke look gecreëerd. De geïntegreerde hightech audiovisuele middelen zijn verzorgd door ABC Domotic Projects. In het gehele kasteel vindt u luidsprekers die zorgen voor een ultiem geluid. Pieter houdt van sfeermakers. Dit ziet u terug in de combinatie van meubels, decoratie en zelfs in zijn eigen lijn met interieurparfums en cd’s met zijn favoriete muziek.

Slaapkamer ingericht door Pieter Porters in een tijdloze, landelijke stijl met gordijnen van Scopes Design


“Het voelt als het ultieme vakantiegevoel”


Een gevoel van hemelse rust
Even helemaal tot rust komen in de suites en de daarbij horende badkamers van Taps & Baths. In de helderblauwe slaapkamers heeft u een prachtig uitzicht op de natuur en de hemel. Pieter weet als geen ander hoe hij kleuren in het interieur prachtig kan laten overlopen. De maatkasten zijn grijs gemaakt met een sierbeslag van Dauby. De oude binnendeuren heeft Pieter laten opknappen met panelen en profieltjes en zijn voorzien van nieuwe deurstijlen. Het bijzondere is dat het op hout lijkt maar het is gemaakt van duurzame kunststof!

Uniek met een persoonlijke touch
Porters’ stijl is origineel en persoonlijk. Hij weet de belangrijke dingen voor de bewoners precies een plaats te geven in het interieur. Opdrachtgevers beleven hierdoor een echt thuisgevoel. Droomt u ook altijd over een warm bad met uitzicht op de natuur? Pieter weet dit element perfect door te voeren naar zijn projecten. Een vrijstaand bad bij een venster met een uitzicht alsof je midden in de natuur bent. Ook de omgeving om het kasteel heen is overal te bewonderen. Kudde herten, oude bomen en de prachtige kleuren van zonlicht. Het voelt als het ultieme vakantiegevoel! U kunt even helemaal wegdromen in elke suite met beklede bedden van Spink & Edgar. Elk bed is gemaakt van uniek handwerk met daarbij kussenslopen en matrasbeschermers. Op maat gemaakt interieur komt ook terug in het zitmeubilair van Fylds. Tijdloos met veel charme is wat het interieur uitstraalt!

Tekst: Webredactie
Fotografie: Mich Verbelen

 

Meer projecten van Pieter Porters zien? 

 

___
Contactgegevens:

  • Pieter Porters
  • Kipdorpvest 44
  • 2000 Antwerpen