previous arrow
next arrow
Slider

Tijdloos interieur | PVM Architects

Strak, modern en tijdloos interieur, maar ook warm, gezellig en sfeervol. Een woning waarin ruimte is voor het gezin, werk en een druk sociaal leven, maar waar je ook tot rust kunt komen na een inspannende dag. Dat waren de uitgangspunten voor de realisatie van deze bijzondere nieuwbouwwoning. Aan architect Pieterjan Van Maele, eigenaar van PVM Architects, de taak om de woon- en stijlwensen om te zetten naar een ontwerp met een passend in- en exterieur.

Driemaal is scheepsrecht

Deze nieuwbouwwoning, gelegen aan de rand van Roeselare, is een mooi voorbeeld van het werk van Pieterjan. “In eerste instantie benaderde het gezin mij voor het ontwerp van een woning met landbouwdoeleinden, maar toen bleek dat voor de bouw daarvan een speciale vergunning nodig was, weken we uit naar een nieuw plan. De opdrachtgevers hadden een bestaande woning die ze graag wilden verbouwen, maar aangezien de kosten hiervoor hoog uitvielen, besloten ze maar meteen te kijken naar de mogelijkheid om een nieuwbouwwoning te realiseren. Op een steenworp afstand van hun woning lag een braakliggend stuk bouwgrond. Dit bleek de perfecte plek voor een nieuwe woning die volledig naar hun woonwensen en volgens de huidige normen gerealiseerd kon worden.”

tijdloos interieur, PMV Architects, the art of living


“Het zoeken naar een compromis tussen strak en sfeervol vind ik een boeiend traject”


Tijdloos interieur

In de keuze voor de materialisering was het concept van strak en sfeervol leidend. De verticale lijnen zijn uitgevoerd met fijne betonbakstenen in antraciet. Deze stenen zorgen voor een nog strakker lijnenspel en benadrukken de uitgestrekte vorm van de woning. De donkere kleur van de ruwe betonbakstenen contrasteert mooi met de witte vlakke gevelpleister die voor het centrale deel werd gebruikt. Het samenspel van donker en licht, ruw en glad is ook doorgetrokken in het interieur. Zoals bijvoorbeeld te zien is in de grote witte vestiairekasten van volkern, in contrast met het geborstelde donker gebeitste eikfineer dat gebruikt is voor de kasten van de eet- en zitruimte. Daarnaast is er gekozen voor een witte gietvloer die het invallende licht in de ruimtes respecteert voor een helder geheel. Pieterjan: “De toevoeging van natuurlijke materialen geeft de woning een warme sfeer. Erg mooi in combinatie met de strakke architectuur en het vrij minimalistische en tijdloos interieur.”

tijdloos interieur, PMV Architects, the art of living

De chape werd gegoten door Chape Vandevyvere. De vloer in de op maat gemaakte keuken past dan ook perfect bij het strakke ontwerp.

Het Dekton keukenblad werd gevonden in de collectie van Cosentino Belgium en geplaatst door het Westvlaams Natuursteenbedrijf. dbelek heeft de e-installaties en de domotica in de gehele woning verzorgd.

Open zones met verbinding

Centraal in de woning gelegen bevindt zich de keuken, op maat verwerkt, die in open verbinding staat met de eet- en zitruimte. De indeling heb ik bewust open gehouden, zodat het contact tussen de verschillende zones behouden blijft. Ideaal voor een jong gezin om zo een oogje in het zeil te houden. Een zwevende haard zorgt voor een onderbreking, zodat de ruimte geborgen aanvoelt. Ook het kantoor, geplaatst tussen de inkomhal en de keuken, is bewust bij de rest van de woning betrokken, maar kan eventueel ook worden afgesloten voor extra privacy. Omdat de opdrachtgevers zo weinig mogelijk los meubilair wilden, is ook bijna al het meubilair op maat gemaakt. De strakke uitstraling van het exterieur van de woning kon hierdoor ook in het tijdloos interieur worden doorgetrokken.”

tijdloos interieur, PMV Architects, the art of living

tijdloos interieur, PMV Architects, the art of living


“De strakke uitstraling van de woning is overal in doorgetrokken”


Luxe bovenverdieping

Op het centrale deel van de H-vormige woning tekende Pieterjan een tweede etage met een master bedroom met dressing, twee kinderkamers, een hobby- en speelkamer, een badkamer en een aparte waskamer. De brede gang bestaat daarbij volledig uit kastenwanden voor extra opbergruimte. Daarnaast is de woning voor tweederde onderkelderd. Deze ruimte wordt gedeeltelijk gebruikt als opbergplek en als gekoelde wijnkelder.

tijdloos interieur, PMV Architects, the art of living

Het deurbeslag werd geleverd door Bminus. Zij plaatsten ook de plinten.


“De toevoeging van natuurlijke materialen geeft de woning een warme sfeer”


De binnenzonwering is van CacheCur. Het kraanwerk is onder andere van VOLA.

tijdloos interieur, PMV Architects, the art of living

Het prachtige binnenzwembad werd geplaatst door Bob Monteyne. De keramische vloeren met tegels van Mosa werden gelegd door Tegel Provijn.

Ruimte voor ontspanning

De bouwheer wilde graag dat de woning voldoende mogelijkheden voor rust en vrije tijd bood. Daarom is de woning voorzien van een overdekt zwembad, compleet met poolhouse met bar en barbecue, die doorloopt tot aan de keuken. Een bijzonder sfeervol geheel!

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Hendrik Biegs

____

Klik hier voor meer projecten van PVM Architects!

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!