Tijdloos comfort in harmonieus interieur

Florence Ghyselen Architecten

Verscholen achter het groen vinden we een landelijke villa die Florence Ghyselen Interieurarchitecten binnenin heeft omgevormd tot een tijdloos design. In deze vernieuwde thuisomgeving leeft en floreert sinds 2021 een jong gezin met een comfort dat niet aan de tijd is gebonden. Florence Ghyselen gelooft in de kracht van interieurs die tot hun essentie herleid zijn. Iedere ruimte laat ze ontplooien tot zijn beste potentieel. De zorgvuldig uitgekozen materialen en kleuren vormen een ongecompliceerde lijn doorheen iedere inrichting. 


Begane grond

Contrast, comfort, Florence Ghyselen Architecten, The Art of Living

Alle leveranciers van de begane grond

Interieurarchitect

Florence Ghyselen Architecten

Landelijke villa met gedroomd interieur 

Het dorp waarin deze villa zich bevindt, staat bekend om zijn goed bewaarde bomen. De villa die we bezoeken, bevindt zich niet toevallig achter een massieve oprijlaan en mooie hagenrijen. Het gezin dat hier woont is de tweede eigenaar en zocht de rust van het groen nabij Gent. Bovendien komt de collectie van deze gepassioneerde kunstliefhebbers hier helemaal tot haar recht. De tuin met verschillende compartimenten bleef in de oorspronkelijke vorm en biedt plaats voor een terras, een uitgestrekt gazon, verschillende bomenrijen en hagen en centraal het zwembad met poolhouse dat binnen werd herschilderd. De woning zelf zette het team van Florence Ghyselen Interieurarchitecten zoveel als mogelijk weer casco, tenzij de aanwezige materialen goed in het ontwerp konden passen. Op die manier kregen quasi alle ruimten een hedendaagse en uitermate stijlvolle make-over. 

Zwart-wit accenten 

In de grote hal springt de stalen deur van Dewitte M-G meteen in het oog en nodigt ons uit om de living binnen te stappen. Deze deur is op maat gemaakt, samen met de balustrade van de trap naar de eerste verdieping. De blauwstenen vloer en trap bleven behouden maar kregen  een opfrissing. Alle deuren en raamdecoratie hebben overal in het huis een moderne vervanger gekregen. Donkerbruine houten jaloezieën en ivoor-crèmige gordijnen wisselen elkaar af aan de ramen, de deuren zijn hoofdzakelijk wit. Het toilet kreeg een donkere achtergrond en een nieuw meubel, afgewerkt met zwarte emperador Black-marmer. We zien in de entree sober ingewerkte lichtpunten en contrastvolle maar toch zachte zwart-witte toetsen. 

Subtiel kleurenpallet 

Het opgestelde kleurenpallet van de binnenhuisarchitecte komt volledig tot zijn recht in de living. De ruimte is heel subtiel aangekleed met fijne verlichtingsarmaturen van Belgische makelij. “In een nieuw verlaagd plafond bevestigden we spots en tracks van Exterus. Links ontwaren we een doorkijkhaard met een nieuw zwart kader en een metalen beschermplaat voor de verbeterde parketvloer. De haardenbouwer zorgde hier ook voor de maatkasten in donkerbruin shinnoki-fineer van Decospan. Dit houtfineer sluit perfect aan bij de stijl van het project en laat toekomstige uitbreidingen in dezelfde kleuren toe. De kastenwand heeft met horizontale en verticale lijnen een speelse look. De zetel kreeg enkele kleurige kussens en de salontafeltjes van Gaverzicht brengen hierbij een heel leuke ronde twist. 

Het eetgedeelte ligt om de hoek, met opnieuw een fineerhouten wandkast van dezelfde maker met open indeling en enkele kleurdecoraties. Opvallend is de gigantische donkere houten ovalen eettafel van Belgische makelij met knusse blauwgroene fluwelen stoelen. Donker beglaasde lampen van By Eve op verschillende niveaus verlichten de eetruimte boven de tafel. Via een bijzondere witte schuifdeur met automatisch meeschuivende zijden komen we in de keuken. Florence licht toe: “De keuken was door de vorige eigenaars aangepakt toen de opdrachtgevers in het huis trokken. Dus hebben we enkel de keukenkasten geschilderd in zwarte hoogglansverf om meer aansluiting te vinden bij het nieuwe interieur en plaatsten we een nieuwe ronde tafel van Studio Henk met kuipstoelen uit de collectie van Hay.” 

 


bovenverdieping

Contrast, comfort, Florence Ghyselen Architecten, The Art of Living

Minimalisme en zen in de badkamer 

De trap brengt ons vanaf de hal naar de eerste verdieping. Een stalen trapbalustrade en kolommen maken de connectie tussen beneden en boven. Ze laten het licht ook mooi infiltreren in de verdieping en vormen gelijk een valbeveiliging voor de kinderen. Op de overloop fungeert een kastenwand als bergruimte. “We hebben hier ook een muur in de overloop weggenomen voor meer licht en ruimte”, gaat Florence verder. “Hierdoor konden we een spatieuze open speelruimte creëren tussen de twee kinderkamers, die gelijkertijd dienstdoet als rustpunt in de overloop en licht laat doorschemeren in de volledige traphal.” De kinderen hebben hun eigen badkamer met solid surface tablet en CEA-kraanwerk van Dupont Sanitair. De keramische vloer van Tegels Depaepe blendt er met de andere materialen en is doorgetrokken op de wanden. Achter een glazen wand met stalen omranding vinden we de douche. De verlichting is knap ingewerkt in de stalen lijn die doorloopt tot in het ventilatiesysteem van het toilet. Heel praktisch en bij de hand is de wasruimte naast de badkamer. Op deze etage bevindt zich ook de hoofdslaapkamer met nieuwe raambekleding en hedendaagse zwarte verlichting. De aanpalende dressing werd volledig uitgebroken, kreeg een grote spiegelwand voor een optisch groter effect, aan weerszijden hoge kasten en in het midden het kasteneiland. Alle venstertabletten op dit niveau zijn vervangen of meegeschilderd en nieuwe plinten werken het geheel strak af.  

In de hoofdbadkamer staat een indrukwekkend, robuust bad. Het past perfect in de ruimte en wordt geflankeerd door een douche met fumé-glaswand. De donkere glaskleur creëert een knus gevoel in de badkamer. De schilder gebruikte hier de Aqua Sensa vloer- en wandtechniek van Boss Paints. Het materiaal oogt bijzonder modern en is dankzij zijn naadloosheid ook enorm onderhoudsvriendelijk. De wastafels bestaan uit een lichte fior-di-bosco-natuursteen. De zolderverdieping pakte Florence Ghyselen Interieurarchitecten ook aan. Woodstoxx plaatste er hetzelfde parket van de eerste etage. Dat werd afgestemd op de kleur van de plankenvloer beneden. Ook is er een extra badkamer en slaapkamer voor logies, ruimte voor extra kasten in de wand en een grote zolderberging.
 

Editor: Media Team RRO

Datum: 20-12-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Julie Van Maris

Fotografie: Pilar Shoots