QTD, haard, woonkamer, exclusief, modern, the art of living

  • Schilder
    Schilderwerken Tyck
    ’s Gravenwezel | www.tyck.be

Tijdloos appartement | QTD Interieurarchitecten

Wonen onder een schuin dak

Wanneer een appartement een schuin dak heeft, wordt het een uitdaging geen loze ruimtes te laten ontstaan en elke vierkante centimeter te benutten. QTD Interieurarchitecten & Lifestyle neemt niets liever dan dit soort opdrachten aan. Voor een nieuwbouw appartement creëerden ze in elke kamer hetzelfde ruime gevoel. Het schuine dak, dat een nadelige uitgangspositie leek, gaf juist een uiterst voordelig eindresultaat.

QTD, exclusief, modern, the art of living

Ruimtelijk appartement

Daglicht is er dankzij de metershoge ramen meer dan voldoende in het appartement. Kunstlicht is er ook, maar dan vooral in de vorm van subtiele LED verlichting. In de living lijkt het of de interieurarchitecten de ruimte vanuit elke invalshoek bestudeerd hebben en toen pas tot een plan gekomen zijn. Perspectief is een sleutelwoord hierbij. Zo heb je in elke hoek zicht op de gashaard en zo zijn het keukeneiland en het salongedeelte subtiel van elkaar gescheiden door een halfhoge wand, maar zonder dat die wand ook maar iets afdoet aan het gevoel van ruimtelijkheid.

QTD, woonkamer, keuken, exclusief, modern, the art of living


“We hebben onze opdrachtgevers de keuze gegeven uit vijf plannen, elk met een specifiek voordeel”


Visuele eenheid

Het keukeneiland bevat een fornuis met geïntegreerde dampkap. Dat is niet alleen een gemak, het heeft er ook voor gezorgd dat er geen technisch ingewikkelde en esthetisch lelijke constructie aan het plafond hoefde te worden gemaakt. Het decor van het keukeneiland komt terug in delen van de vloer en versterkt zo de visuele eenheid van de leefruimte. De living en de verschillende kamers worden van buitenaf met elkaar verbonden via een terras van ruim vijftig vierkante meter en van binnen door een lange gang.

QTD, keuken, exclusief, modern, the art of living

Maatwerk kasten

De badkamer is eigenlijk lang en smal. Eigenlijk, want de interieurarchitecten zijn erin geslaagd die indruk teniet te doen door lange, smalle lavabo’s te plaatsen. Twee langwerpige balken bevatten niet alleen de kranen, maar bieden ook ruimte om handdoeken, zeep en shampoo neer te zetten. In de master bedroom hebben de interieurarchitecten gezorgd voor een wandlange muurkast, met op ooghoogte ruimte voor kleding en daarboven aparte ruimtes voor spullen die niet op dagelijkse basis gebruikt worden. “Er is veel dat je hooguit één keer per jaar tevoorschijn haalt”, aldus Isy van Houtven, naaste medewerkster van Britt van Aken van QTD Interieurarchitecten en ook nauw bij dit project betrokken. “Zoals de winterdons voor je bed of de kerstballen. Die passen perfect in die bovenkasten, die we hebben laten installeren op een plaats die anders ongebruikt blijft.”

Eenvoud is wat de badkamer kenmerkt. Het marmer werd geleverd door Tuytelaers uit Ravels.

QTD, woonkamer, kledingkast, exclusief, modern, the art of living

Tijdloos

Het appartement is ‘kleinkinderproof ’, onder meer door de keuze voor volledig afwasbare stoffen in het salon. Maar ook in andere opzichten is rekening gehouden met de toekomst. Britt van Aken: “De bewoners moeten de eerste keer een wow-effect ondervinden, maar niet alleen dan. Daarom mag een inrichting nooit excentriek zijn. Wat als excentriek begint, eindigt steevast als vervelend. Dit appartement is tijdloos geworden. Dat geldt voor de stijl, voor de kwaliteit van de gekozen materialen, meubelen en apparaten, maar ook voor het woongenot. We denkend dat ze er over twintig jaar nog met evenveel plezier zullen wonen en nog geregeld dat wow-effect van de eerste keer zullen ervaren.”

QTD, woonkamer, exclusief, modern, the art of living

QTD Interieurarchitecten zorgde voor veel licht in de woning, zowel natuurlijk als kunstlicht.

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Hendrik Biegs

___

Meer projecten bekijken van QTD Interieurarchitecten?