Tijdloos appartement met bijzonder licht interieur

Luc de Beir + Architecten

We bevinden ons in een tijdloos appartementsgebouw op de Zeedijk, met een overweldigend uitzicht op zee. Een professioneel drukbezet koppel met twee kinderen kocht er een appartement, waarop Ine Vande Cappelle, interieur­architecte bij Luc De Beir + Architecten, haar creativiteit mocht loslaten. Haar ingreep resulteerde in een licht interieur dat dient als een haven van rust om aan de dagelijkse drukte te ontsnappen.


Entree

Licht interieur, Appartement, The Art Of Living
Licht interieur, Appartement, The Art Of Living

Rustgevend vakantiegevoel

Hoewel het appartement van recente datum is, kozen de nieuwe eigenaars ervoor om het toch grondig te verbouwen volgens hun specifieke behoeften en wensen. De bouwheren wensten een onderhoudsvriendelijk appartement met licht interieur dat hen, meteen bij het betreden, een gelukzalig en rustgevend vakantiegevoel gaf. Bij het betreden van het appartement word je overspoeld met een open en lichtrijk gevoel. Deze insteek zorgt voor een zaligmakende beleving, één die zorgt voor een instant gevoel van vakantie en rust. Om deze ruimte toch wat af te scheiden van de leefruimte werd er gekozen om met houten spijlen te werken. Hierdoor creëer je een visuele afscheiding, maar boet je niet in op lichtinval.


Leefruimtes

Licht interieur, Appartement, The Art Of Living

Alle leveranciers van de leefruimtes

Craftsmanship for outstanding interiors

Kordekor

Heerlijke sfeer

Vanuit de living en de eetplaats is het zicht op het strand en de zee overweldigend. De interieurarchitecte wilde dan ook het appartement en het strand met elkaar doen samensmelten door gebruik te maken van een natuurlijk kleurenpalet om een licht interieur te realiseren. Ze adviseerde om toon op toon te werken maar wel verschillende structuren toe te passen. Denk aan een naadloze gietvloer, fineer, kalkverf, diverse stoffen en gordijnen… Deze sfeer werd consequent doorgetrokken door het volledige appartement. In de eetruimte werd gewerkt met een op maat gemaakte zitbank die qua vorm identiek werd uitgewerkt als de lage sokkelkast in het salon. Deze symmetrie versterkt het gevoel van rust. De ruime eettafel met organische vorm werd gekozen vanwege haar afwerking, die perfect harmonieert met de microtoppingvloer en de kalkverf. Boven de tafel prijken enkel sobere en stijlvolle pendels in alabaster. De open keuken ligt in het verlengde van de eetkamer en is voorzien van twee zones. Aan de ene kant bevindt zich een langgerekte wand met kasten op volle hoogte, volledig uitgewerkt in fineer; aan de andere kant het kookgedeelte met werkblad en spatwand van travertin.


Slaapgedeelte

Licht interieur, Appartement, The Art Of Living

Alle leveranciers van het slaapgedeelte

Craftsmanship for outstanding interiors

Kordekor

Nachtvleugel

In het verlengde van de inkomhal ligt de gastenkamer met en-suite badkamer. Wanneer deze kamer niet gebruikt wordt, kan de pivoterende deur opengelaten worden, waardoor je een zichtlijn van voor naar achter creëert. Dit zorgt voor een overvloed aan lichtinval. Vervolgens komen we in de nachtvleugel van het gezin met hun twee kinderen, die volledig afgesloten kan worden van de rest van het appartement. Hierdoor wordt de privacy bewaard voor zowel de gasten als het gezin zelf. In dicht nachtvertrek is het de hal die toegang geeft tot de masterbedroom, de kinderkamer en een gedeelde badkamer met ligbad, douche, toilet en lavabo. In beide badkamers werd gebruikgemaakt van fineer en travertin in combinatie met harmoniërend bronskleurig kraanwerk. Dit project steunde volledig op een sterk en wederzijds vertrouwen. Een fijne samenwerking met een geslaagd eindresultaat.

Editor: Media team

Datum: 31-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: German Bourgeat