previous arrow
next arrow
Slider

Thierry Lejeune Ontwerpburo

Met bijna 40 jaar ervaring heeft Thierry Lejeune zich een lange weg gebaand door de creatieve residentiële architectuur in binnen- en buitenland. Zijn innovaties in ontwerp en esthetiek in de exclusieve woningbouw zijn ver geprezen en gekend. Hij startte zijn carrière na zijn architectuurstudies als ontwerper bij het toen nog bescheiden bouwbedrijf Vlassak-Verhulst in 1978. Zijn gedrevenheid en nieuwe ideeën brachten hem al snel aan het hoofd van het ontwerpbureau, dat hij bijna 30 jaar lang zou blijven leiden.

Vrijheid en innovatie

Voor Thierry evolueerde de focus geleidelijk naar projecten waar zijn zin voor creatieve vrijheid en innovatie ten volle tot uiting kon komen. Voor een groot privéproject werkte hij een tijdlang samen met gerenommeerd architect Raymond Rombouts. Van hem leerde Thierry hoe creativiteit versterkt kan worden door juiste verhoudingen en detailleringen en een passie voor oud historisch bouwmateriaal.

Grote leermeester

Raymond Rombouts was Thierry’s grote leermeester en hij implementeerde alle vakwijsheid die hij had vergaard in zijn privéopdrachten, zoals de tweejarige restauratie en totale interieurinrichting van kasteel Bossenstein in Broechem. Maar ook andere ambitieuze projecten zoals een exclusief appartementencomplex in minimalistische stijl aan de Napoleonkaai in Antwerpen, met uitgestrekt penthouse en groot dakzwembad.

Eigen ontwerpbureau

In 2007 zette Thierry met spanning en spijt de bevrijdende stap om Vlassak-Verhulst te verlaten en zijn eigen ontwerpbureau te starten. Het grote succes en de hoge werkdruk werden te veel bij zijn werkgever en hij wilde zijn eigen klanten creatief meer plezieren. Maar de banden met Vlassak-Verhulst werden niet helemaal verbroken. Thierry voerde nadien nog steeds enkele ontwerpen uit met het architectenbureau waar hij zijn eigen vakkennis vormgaf.

Stijlzuiverheid

Thierry Lejeune Ontwerpburo ontstond uit een passie voor architectuur, kunst en vormgeving, met stijlzuiverheid als leidraad. Vanuit deze zelfstandige positie van vrije creativiteit kan Thierry voor zijn exclusieve klanten unieke ontwerpen creëren in zowel tijdloze als hedendaagse architectuur.

___

Meer projecten van Thierry Lejeune bekijken?

  • |
  • |

Landhuis met aanzien

Dit ruime landhuis is op een rustig gelegen en zuidgericht perceel aan de rand van een natuurgebied ontworpen en gebouwd door architect Thierry Lejeune. Een klassiek en tijdloos landhuis met tijdloze, oude, gerecupereerde materialen en elementen.

Thierry Lejeune Ontwerpburo


“Thierry Lejeune Ontwerpburo ontstond uit een passie voor architectuur, kunst en vormgeving, met stijlzuiverheid als leidraad.”

___

Contactgegevens:

  • Thierry Lejeune Ontwerpburo
  • Jordaenskaai 16-402
  • 2000 Antwerpen

 


Web editor: Media team     |

Datum: 13 | mrt | 2020


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Architect Jo Heyens BVBA


Jo Heyens ontwerpt haar woningen van binnen naar buiten. Het resulteert in exquise kwaliteit, maar óók in karakter en individualiteit…

Jelle Vandecasteele


Jelle Vandecasteele Waar collega’s vaak in eerste instantie aan esthetische oplossingen denken, vertrekt Cobras vanuit een brede, overkoepelende visie waarbij de esthetiek logisch voortvloeit uit de functionaliteit en het gegeven van de locatie. Cobras wil zijn klanten bewust maken en wijzen op het belang van het inzetten van de juiste middelen om hun toekomstige doelen […]

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!