Terras, Exterieur, Tuin, Atelier Lievois

 • Interieurarchitect
  Ontwerpatelier Lievois
  Sint-Niklaas | www.lievois.be
 • Architect
  Architectenbureau Jan de Baere
  Sint-Niklaas
 • Natuurstenen gevelbekleding 
  Wiera
  Sint-Niklaas | www.wiera.be
 • Tegels binnen en buiten
  Vloer- en tegelbedrijf Dirk Heirwegh
  Sint-Pauweis | www.dirkheirwegh.be
 • Leverancier aluminium profielen
  Reynaers Aluminium Benelux
  Duffel | www.reynaers.be

 

Luxe exterieur met terras voor buiten | Atelier Lievois

Het exterieur is een belangrijk onderdeel van een woning, want het is het eerste wat opvalt en dankzij de buitenzijde wordt meestal een eerste indruk gevormd. De tuin beslaat hierin een groot oppervlak en is van grote waarde wat betreft de uitstraling van een woning. Het kan uit verschillende elementen bestaan, zoals een vijver of een zwembad, maar natuurlijk ook gewoon een terras.

Bijna iedereen met een tuin heeft een terras, maar wordt er ook altijd gebruik van gemaakt? Het is belangrijk dat deze goed wordt onderhouden, maar natuurlijk ook de perfecte plek is om ultiem te ontspannen tijdens de zomerse dagen van het jaar. Om hiervoor inspiratie op te doen, licht The Art of Living een woning uit met een luxe terras voor buiten.

Openheid in het ontwerp

Openheid was bij het ontwerp van deze prachtige villa enorm van belang, daarom staat de gehele woning in verbinding met de weidse tuin. Vanaf de eerste verdieping vanuit de badkamer en slaapkamer is er uitzicht op de beneden gelegen tuin, maar is het ook mogelijk om direct het dakterras op te stappen. Zo is er voor gezorgd dat alle leefruimtes uitzicht hebben op de enorme, breed uitwaaierende tuin en deze volledig in verbinding staat met de woning.

 

Terras, Exterieur, Tuin, Atelier Lievois

Optimaal ontspannen

Ook vanuit de keuken op de benedenverdieping is de tuin rechtstreeks bereikbaar. Via een toegangsdeur tot de open keuken kan je vanaf het aan de zijkant gelegen terras direct door naar binnen en andersom. Op dit terras komt de zon, waardoor er in de warme maanden van het jaar genoten kan worden van de natuur. Kortom; optimaal ontspannen!

 

Terras, Exterieur, Tuin, Atelier Lievois

Van alle gemakken voorzien

Dit terras is erg groot en daarmee dan ook van alle gemakken voorzien. Dankzij de open haard is het zelfs mogelijk om hier de avonduren te vertoeven, maar er kan ook prima getafeld worden. Omdat er een lounge, eettafel én ligstoelen zijn gecreëerd is dit de perfecte plek voor tijdens de warme dagen!

 

Terras, Exterieur, Tuin, Atelier Lievois

 

 

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Hendrik Biegs

____

Ben je benieuwd naar de hele woning?