Symmetrisch | Schellen Architecten
Symmetrisch | Schellen Architecten
Symmetrisch | Schellen Architecten
previous arrow
next arrow
Slider

 

Symmetrische woning | Schellen Architecten

De woning is volledig aangepast aan de wensen van de bewoners

Schellen Architecten werkt in heel Vlaanderen. Waar de woningen ook staan, overal zie je de stijl van de architect terug. Zo ook bij deze woning in groene omgeving. Een witte, geblokte woning, volledig aangepast aan de wensen van de bewoners.

De bewoners wilden een symmetrische woning die strak is. “Eenvoud is rust voor mij. De verhoudingen moeten kloppen en verder wil ik geen toeters en bellen”, vertelt de bewoner. Aan de buitenzijde wordt de witte woning opgetild door de donkere muren van de benedenverdieping. Het buitenschrijnwerk werd vervaardigd door Alucoplast en het binnenschrijnwerk werd gerealiseerd door Wood You.

Schaduw en zon

Het huis staat op het hoogste punt van de tuin met rondom volop bomen. Er is dus voldoende schaduw, maar ook veel zon. De bewoners kunnen kiezen uit het terras bij de woning, het avondterras waar de zon ‘s avonds op valt of één van de dakterrassen. Deze zijn te bereiken via de slaap/badkamers.

Voordeur, entree, symmetrische woning, Schellen Architecten

Keuken, strak, wit, tegelvloer, De keukenarchitecten, kookeiland, symmetrische woning, Schellen Architecten

De keuken van De Keukenarchitecten.


Er is een warmtepomp geplaatst, zonnepanelen op het dak en zonwerend glas


Woonkamer, open haard, sfeervol, maatwerk kasten, zithoek, living, tegelvloer, Walter Smet vloer- en tegelwerken, symmetrische woning, Schellen Architecten

Woonkamer, open haard, sfeervol, maatwerk kasten, zithoek, living, tegelvloer, Walter Smet vloer- en tegelwerken, symmetrische woning, Schellen Architecten

De sfeervolle open haard van Ignis.

Bijna energieneutraal
In een moderne woning met dergelijke faciliteiten is energiezuinigheid natuurlijk een belangrijk punt. De woning is bijna energieneutraal gebouwd. Er is een warmtepomp geplaatst, zonnepanelen op het dak en zonwerend glas. In combinatie met een luchtdichte schil zorgt dit voor een optimaal beheersbaar binnenklimaat. De vouwgordijnen en shutters van Callens Interiors voor de ramen dienen dan ook niet om de zon buiten te houden, maar tegen nieuwsgierige blikken.

Ruimte-effect
Wat je regelmatig terugziet in de woningen van Schellen Architecten, is een centrale, lichte vide. Ook deze woning heeft er één. “Een vide geeft een enorm ruimte-effect”, legt Reginald uit. “De trap plaatsen we vaak discreet tussen de keuken en de living in.” Op de eerste verdieping is dan ook geen lange gang te vinden, maar een lichte ruimte met aan weerszijden de slaap- en badkamers.

Eetkamer, eettafel, houten tafel, ruimtelijk, trap, vide, krukjes, symmetrische woning, Schellen Architecten


“De trap plaatsen we vaak discreet tussen de keuken en de living in”


Wellness
Behalve de luxe badkamers met dubbele wasbak, ligbad en inloopdouche is er beneden ook nog een wellnessgedeelte te vinden, naast de living. Het was voor de bewoners van belang dat de sauna, de inloopdouche en de relaxruimte makkelijk bereikbaar waren via de tuin met zwembad. Zo kunnen zij met name in de zomer makkelijk van binnen naar buiten lopen en optimaal gebruik maken van alle faciliteiten.

Wellness, sauna, inloopdouche, relaxruimte, makkelijk bereikbaar, tegelvloer, symmetrische woning, Schellen Architecten

Het wellnessgedeelte dat direct verbonden is met de achtertuin.

Het Grobo parket geeft de eerste verdieping een warme sfeer. De raamdecoratie in de villa werd op maat gemaakt door Callens Interior.

De binnendeuren en het schrijnwerk aan de binnenzijde werden verzorgd door Wood You.

De volledige verlichting is afkomstig van Lightpoint.

Verbinding
Iets anders waar de architect graag mee speelt, is de ligging van de woning ten opzichte van de tuin en de zon, in combinatie met een mooie overkapping. In dit geval steekt het dak over, waardoor een soort veranda ontstaat. Het gedeelte van de keuken en de garage steken uit, zodat je de keuken van De Keukenarchitecten direct verbonden is met de tuin en het zwembad. De kleuren die in de keuken en de living gebruikt zijn, vind je ook elders in het huis terug. Bijvoorbeeld in het wandmeubel van de badkamer en de betonlook tegels van Vloer- en Tegelwerken Walter Smet in de badkamer en op de toiletten. De parketvloeren in de woning zijn afkomstig van Grobo Parketvloeren.

schellen architecten villa

 

Het dakterras (gerealiseerd door Van Cauter) wordt met name gebruikt om heerlijk buiten te studeren.

Het glaswerk werd gerealiseerd door Alucoplast. Het bedrijf Engelen verzorgde voor beide woningen de dakbedekking. De buitenbepleistering was hier in handen van Pubro.

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jaro van Meerten

 ___

Meer projecten van Schellen Architecten bekijken?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!