‘Sur Mesure interieur’ betrekt nieuw kantoor met inspirerende werkplek en showroom

Sur Mesure Interieur

De gelijkvloerse verdieping wordt nagenoeg symmetrisch in twee gedeeld door de lange inkomhal met vloer in Travertin van Beltrami. De muren werden afgewerkt met een tactiele en gewolkte techniek door Odilon Creations geplaatst door schildersbedrijf Van Schoorisse. De hal kreeg een sfeervolle lichttoets door drie Linestra armaturen van Lightpoint. Links van de hal bevindt zich de vergaderruimte waar ooit de paspoorten afgestempeld werden rechts de stalenruimte waar ooit getrouwd werd en helemaal achteraan, aan het zicht onttrokken, de trap naar de werkplek boven. In de hal bevindt zich tevens een toilet geschilderd in roeste tinten, voorzien van indirecte ledverlichting, een handenwasser in Calacatta Oro marmer van Potier Stone, kraanwerk van Vola in onbehandelde messing en een bronskleurige spiegel zorgen voor de nodige sfeer van rust. 


Showroom

Hal, showroom, Sur Mesure, The Art of Living

Alle leveranciers van de showroom

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems

Huiselijk en inspirerend 

De showroom heeft meer weg van een gezellige en rustgevende woonruimte. Op de vloer ligt een eiken parket, aan de plafonds en wanden werden nieuwe kroonlijsten van Orac aangebracht. Er werd een sfeervolle zithoek gecreëerd door Classo in Lochristi met onder andere een organische zitbank van Taccini met een éénzit van Gubi, een zwart salontafeltje en een witte fluffy poef. Op het parket prijkt een tapijt van Limited Edition. Blikvanger in de showroom is de brede stalenkast in donker rechtdradig eik fineer met organisch gebogen zijkanten van Kastel waar alle staalpaletten voor de projecten worden gepresenteerd. De originele marmeren schouwmantel met een zeker art-decogehalte bleef behouden en ook in het plafond werd een oude balk zichtbaar gehouden om de authenticiteit te bewaren. 

 

Rust werkt productief 

Ook hier een rustgevende en enigszins eclectische inrichting, wat productieve meetings ten goede komt. Rond de ovalen Knoll vergadertafel met lederen toplaag van Classo werd een eclectische mix van stoeltjes geplaatst. Ook hier werd aan het plafond een oude balk zichtbaar gehouden. Een combinatie van richtbare opbouw- en inbouwspotjes complementeert de natuurlijke lichtinval. Hier ontdekken de klanten hun projecten op het tv-scherm waarbij een 3D voorstelling kan gegeven worden. Door de extra vloerisolatie en -verwarming werd het niveau van de vloer verhoogd en komen de venstertabletten vrij laag te zitten. De ontwerpster wou dit gegeven benadrukken en bracht tussen de ramen Orac sierlijsten op de muren aan, op dezelfde hoogte als de venstertabletten. De extra muurisolatie in het gebouw zorgt dan weer voor diepe dagkanten aan alle ramen van het gebouw. Deels van de vergaderruimte afgesloten werd een extra zithoek ingericht aan de erker waar de gordijnen van Loratex worden gepresenteerd, het bedrijf van Caroline haar man. Showpiece hier is een massief eiken balk die als zitbank wordt gebruikt. 


Werkplaats

Hal, showroom, Sur Mesure, The Art of Living
Hal, showroom, Sur Mesure, The Art of Living

In hogere sferen 

Vanuit de hal leidt een donkere traphal met donker gebeitste eiken trap naar het verdiepingsniveau waar de drie interieurontwerpsters hun creatieve ideeën vormgeven. Onder de authentieke stalen trapleuning van smid Vervaeck bevindt zich een ledlijn waarbij de treden mooi worden uitgelicht. De ruimte is open tot in de nok en het oude dakgebinte werd hierbij zichtbaar gehouden wat zorgt voor een loftgevoel. Hier bevindt zich een 4 meter lange boomstamtafel uit es van Ossebos. Op de vloer ligt een warm bruin eiken parket met brede planken van parketvloeren Cappelle. Eén muur is voorzien van een subtiele keuken in auberginekleur met extra lang werkblad in Breccia Rosso marmer van Marbier Helskens. De kleuren van de keuken leunen perfect aan bij bij de behouden bakstenen muren op de kopse zijde. De lange witte werktafels beschikken over een stijlvol geïntegreerde verlichting van Luceplan Als knipoog naar het verleden werd een klein raampje behouden, maar het biedt geen zicht meer op buiten. Verder geniet de werkruimte van veel natuurlijke lichtinval langs de dakkapellen en de bijgeplaatste veluxen. 

 

In de leer bij de besten

Na haar architectuur en interieurstudies kreeg Caroline Pittery de voorliefde voor kwalitatief maatwerk, high-end afwerkingen en nobele materialen te pakken bij het in 2017 ter ziele gegane ‘Descamps Interiors’ in Kortrijk/Harelbeke. Ze kwam er dagelijks in contact met veeleisende en vaak internationale klanten bij de realisatie van hun private of zakelijke maatwerk interieurs met unieke uitstraling. Ze maakte er zich tevens een rigoureuze en planmatige aanpak eigen. Meteen na de stopzetting van het bedrijf richtte ze haar eigen interieurbureau ‘Sur Mesure’ op en zette zo de verworven kwaliteitstraditie verder. 

Caroline laat zich bijstaan door twee medewerksters, waardoor ze voor elk project steeds in duo kunnen werken. ‘Sur Mesure’ bedient een selectief cliënteel over het hele land en heeft ook reeds enkele buitenlandse projecten op het palmares. Waaronder een chalet in Crans-Montana Zwitserland die het bureau zojuist heeft opgeleverd. In eigen regio zijn twee realisaties bijzonder vermeldenswaard, beide in Waregem. Het gaat enerzijds over de inrichting van een fenomenaal penthouse van 600 m2 (uitgebreid in deze editie besproken) en anderzijds over de inrichting van het boutique Hotel-T in volle stadscentrum. Hun stijl omschrijft Caroline als ‘tijdloos hedendaags met een eclectische toets waarbij karakter geput wordt uit een evenwichtige mix van warme rijkelijke materialen als marmer, hout en textiel. 

Editor: Media team

Datum: 22-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Nick Cannaerts